Deel dit artikel
-

Nintendo lanceert onlinenetwerk; Microsoft muziekdienst

Nintendo lanceert een sociaal netwerk MiiVerse rond zijn Wii U spelmachine. Dat maakte het bedrijf maandag bekend op de gamesbeurs E3 in Los Angeles.

Nintendo wil daarmee zijn achterstand op Sony inlopen, die al veel langer onlinediensten aanbiedt onder de naam PlayStation Network. Microsoft heeft al jaren Xbox Live. Analisten zijn echter bang dat het bedrijf daarmee veel te laat is.

In het algemeen is de verwachting dat games in de toekomst minder via gamesconsoles worden gespeeld, en ook niet op draagbare apparaten als de nieuwe WII U, maar veel meer op iPads en smartphones. Die markt heeft nu al een omvang van zo’n 8,5 miljard dollar.

Op de Electronic Entertainment Expo, de belangrijkste gamesbeurs ter wereld, kondigde Microsoft de streaming muziekdienst Xbox Music aan. Die dienst wordt niet alleen via de Xbox, maar ook via Windows 8 pc’s en tablets aangeboden. De catalogus omvat 30 miljoen nummers.

In de VS worden ook alle sportkanalen van ESPN in HD via de Xbox doorgegeven. Ook met Nickelodeon, Paramount, Machinima en Univision Videos zijn overeenkomsten gesloten.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond