Deel dit artikel
-

Nokia haalt downloadsnelheid van 173 Mbps bij 4G-test

Nokia heeft een nieuw succes behaald met de Long Term Evolution-technolgie. De provider haalde tijdens een test een downloadsnelheid van 173 Mbps. LTE wordt gezien als de opvolger van UMTS.

Nokia heeft tijdens een test met de Long Term Evolution-technologie (LTE) downloadsnelheden gehaald van 173 Mbps. LTE is een verbetering van de UMTS-standaard en wordt gezien als de vierde generatie mobiele technologie.

Nokia voerde de proef uit in het centrum van Berlijn. Op het gebouw van het Heinrich Hertz Institut plaatste Nokia een prototype van een 4G-zendmast. Tot op een kilometer van de mast konden gebruikers downloaden met een snelheid van 173 Mbps. Eén van de doelen van het project is om een minimale downloadsnelheid te halen van 100 Mbps. Dit doel is dus gehaald.

3GPP

LTE wordt ontwikkeld door 3GPP (3rd Generation Partnership Project). In deze groep zijn een groot aantal spelers uit de telecomwereld verenigd, waaronder Nokia. Volgens het telecombedrijf heeft LTE het grote voordeel dat de technologie makkelijk in de huidige infrastructuur van telecombedrijven kan worden ingepast. Omdat ze geen extra zendmasten hoeven te bouwen, zouden providers eerder geneigd zijn over te stappen naar deze nieuwe technologie. LTE zou op zijn vroegst in 2010 uitgerold kunnen worden.

Concurrerende technologieën voor LTE zijn Qualcomm Ultra Mobile Broadband en WiMAX. Bij de eerste technologie worden inmiddels door analisten grote vraagtekens gezet, omdat Verizon heeft gekozen voor LTE. WiMAX blijft wel een grote concurrent. In tegenstelling tot LTE kan WiMAX binnen twee jaar worden uitgerold.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond