Deel dit artikel
-

Nokia komt met goedkoop mobieltje

Nokia gaat een mobieltje verkopen dat 100 euro kost. Het gaat om de 2652 en het mobieltje is speciaal ontwikkeld voor de opkomende markten. Tegelijkertijd meldt Nokia dat het sinds de introductie van mobiele telefonie 1 miljard mobiele toestellen heeft verkocht.

De 2652 wordt vanaf oktober verkocht in China, het midden-Oosten, Afrika en in Europa. Verder liet Nokia weten ook nog groeikansen te zien in landen als Brazilie, India en Rusland. “Het is van het hoogste belang dat we in deze hardgroeiende markten met betaalbare mobiele toestellen komen,” aldus Nokia.

Eerder dit jaar kondigde Nokia toestellen aan die bestemd zijn voor de absolute onderkant van de markt. Daarbij gaat het om toestellen die met name bestemd zijn voor de Afrikaanse markt. Daarbij gaat het om de 1110 en de 1600. Op de Afrikaanse markt concurreert Nokia met Motorola dat ook goedkope toestellen in de hard groeiende Afrikaanse markt.

Kai Oistamo, hoofd van de divisie die de goekope handsets maakt, liet in een persbericht weten dat Nokia in de opkomende markten nauw samenwerkt met mobiele operators om het leveren van goedkope toestellen en telefoniemogelijk te maken. Uitgangspunt daarbij is mobiele telefonie zo betaalbaar mogelijk te maken.

Hij denkt dat het mogelijk is om al vanaf 5 dollar per maand mobiele telefonie te kunnen leveren zonder dat de operators daarop geld toe hoeven te leggen. “Als het lukt om in de armere landen goedkope telefonie mogelijk te maken dan zou de telefoniebusiness nog een mooie groei kunnen laten zien.”

Toevallig werd eerder deze week bekend dat de twee miljardste gsm werd aangesloten. Dat wilde niet zeggen dat er nu ook twee miljard mensen met een mobiele telefoon rondlopen, maar wel dat er inmiddels twee miljard abonnementen en pre-paid-pakketten aan de man zijn gebracht. Nokia claimt nu echter dat het wereldwijd al 1 miljard toestellen heeft verkocht. Nokia denkt dit jaar meer dan 40 toestellen op de markt te brengen. 

Deel dit bericht

7 Reacties

Koen van Gestel

Laatste regel:"Nokia denkt dit jaar meer dan 40 toestellen te verkopen." 40? Is dat niet te weinig?

M van Urk

…Nokia denkt dit jaar meer dan 40!!! toestellen te verkopen…. Ik hoop het voor hen

Raymond Smit

> Nokia claimt nu echter dat het wereldwijd al 1 miljard toestellen heeft verkocht.  Sinds het begin van mobiele telefonie. Ze zullen vast niet claimen dat de helft van alle in gebruik zijnde toestellen, wereldwijd, Nokia's zijn.

vankesteren

Ikke niet begrijpen. ik heb twee jaar geleden een mobieltje gekocht (alleen mobieltje geen sim daarbij), een Nokia, voor 65 Euri. Ik moet helaas zeggen dat een telefoon voor 100 Euri behoorlijk duur is. Met goedkoop zou ik dan denken aan verouderde technologie waarmee een uitstekend werkend mobieltje te maken is voor 20-30 Euri. Een betere kop voor dit artikel zou zijn: "Nokia komt met peperdure telefoon voor ontwikkelingslanden"

Martin Knot

"Nokia denkt dit jaar meer dan 40 toestellen op de markt te brengen". Ik lees toch heel duidelijk dat het hier om nieuwe modellen gaat en niet om verkochte aantallen.  Beter lezen dus; geachte van Gestel, van Urk en Smit. De schrijver van dit artikel heeft het gewoon goed gedaan!

Kara

ze mogen ook weleens wat aan de prijs van de 6270 doen.

Koen van Gestel

@ Martin Knot De zin hebben ze gecorrigeerd nav onze opmerkingen, dus hebben we allemaal gelijk 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond