Deel dit artikel
-

Nokia overweegt verkoop hoofdkantoor

Mobieltjesmaker Nokia overweegt de verkoop van zijn hoofdkantoor in Espoo, even buiten Helsinki. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf tegenover Reuters bevestigd.

Het glazen en stalen gebouw aan de Baltische Zee is tweehonderd tot driehonderd miljoen euro waard, volgens de Finse krant Iltasanomat. Nokia bevestigt dat de verkoop tot de mogelijkheden behoort, maar benadrukt dat er nog geen definitief besluit is genomen.

Om zijn financiële positie te verbeteren overweegt de telefoonfabrikant de verkoop van een groot aantal bezittingen, waaronder vastgoed. Het is overigens niet gezegd dat Nokia na verkoop het pand gaat verlaten. De constructie om een kantoren te verkopen en vervolgens terug te huren is eerder toegepast door Finse bedrijven UPM, Stora Enso en Kone.

Het Nokia House in Espoo dateert van begin jaren negentig, maar werd in 2000 verder uitgebreid. In de kantoren werken enkele duizenden mensen.

Deel dit bericht

3 Reacties

R

200 tot 300 euros waard. ik koop het gelijk. 🙂

Pietje

Dat zegt wel wat over de financiele situatie, die 200-300 euro hebben ze zelfs nodig.
Wie koopt tegenwoordig eigenlijk nog een Nokia?

Ardris Megelink

Als straks de Lumia 930 komt en met zou deze telefoon eens op een juiste manier, door een onafhankelijk burteau, laten vergelijken met de nieuwe I-phone 5, dan zou deze nog wel eens in het voordeel van Nokia kunnen uitvallen.
In combinatie met Windows 8 gaat er een heleboel ten goede veranderen aan zowel Nokia en Windows.
Koop maar vast aandelen 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond