Deel dit artikel
-

Nokia sluit Europese webwinkels, ook in Nederland

Nokia sluit de webwinkels in de meeste grote Europese landen. In Nederland is de Nokia Store sinds vorige week al dicht en in thuisland Finland sluiten de deuren voor het einde van deze maand.

Nokia-klanten in Nederland, Frankrijk, Zweden en Spanje kunnen niet meer terecht bij de webwinkels van het bedrijf om telefoon, navigatieapparatuur en accessoires te kopen. Als onderdeel van een reorganisatie zijn die zaken gesloten.

De woordvoerder van Nokia in de Benelux zegt tegen GSM Helpdesk dat de Finnen ook de webshops in andere landen opdoeken. Binnenkort zijn ook Polen en Finland aan de beurt. Of en wanneer Duitsland, Engeland, Italië, Portugal en Rusland aan de beurt zijn, is niet bekend.

Buiten Europa heeft Nokia nog vijf webwinkels in bedrijf, waaronder in Amerika en China.

Nokia maakt hiermee de strategische keuze om als merk geen directe verkoop te plegen en te concurreren met online en offline retailers.

De telecomfabrikant gaf begin deze week een waarschuwing aan de financiële markt af. Het bedrijf verwacht dit jaar een substantieel lagere omzet te realiseren dan eerder voorzien. Een richtlijn durven de Finse boekhouders niet te geven. Dat is een zorgelijk signaal voor de onderneming. De consument zegt nu dat hij zijn Nokia-telefoons liever kwijt is dan rijk en koopt ook niet meer bij dat merk, zelfs niet bij dalende verkoopprijzen.

Eén telecomanalist rekent voor dat de telefoonhandel van Nokia in financiële zin bijna even veel waard is als heel Skype, rond de tien miljard dollar.

Foto: Neil Bird (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond