Deel dit artikel
-

Nooit meer slapen

Na de intelligente koelkast en de online oven is de Nederlandse taal weer een nieuwe uitdrukking rijker: de interactieve hotelkamer. De communicatievoorzieningen van de gemiddelde hotelkamer reikten tot nu toe weinig verder dan een telefoon, televisie met internettoegang en eventueel een fax. Deze situatie is binnenkort verleden tijd. Landis-dochter Citee ontwikkelde speciaal voor de zakelijke hotelgast het "BedWeb Business Hospitality System". Tegen betaling krijgt de zakelijke gast alle moderne communicatiemiddelen beschikbaar binnen de muren van de eigen hotelkamer. Chatten, e-mailen, video-on-demand, online autoverhuur, games: het kan zo gek niet of BedWeb brengt het naar de hotelkamer. Deze lijkt zo meer op een tijdelijk kantoor dan een overnachtingsruimte. Dit blijkt ook de bedoeling te zijn. Citee wil de zakelijke hotelgast de middelen bieden "die men in een normale woon-werksituatie ook heeft".

Naast deze faciliteiten voor eigen gebruik, kan de gast met BedWeb ook doorlopend communiceren met het hotelpersoneel. Via een intranetsysteem zijn diensten als roomservice of stomerij gemakkelijk te regelen.

Het systeem is ontwikkeld om zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande infrastructuur als telefoonbekabeling en televisie. Toch stimuleert Citee het gebruik van het eigen LCD-touchscreen, omdat dit zo "drempelverlagend" werkt en "de afname van de aangeboden services" omhoog stuwt. Een Citee afstandbediening in combinatie met een infrarood toetsenbord neemt helemaal veel werk uit handen.

De Europese primeur van BedWeb ging onlangs naar het Crowne Plaza Promenade Hotel in Den Haag. Staatssecretaris Monique de Vries (Verkeer en Waterstaat) nam het nieuwe systeem in gebruik, maar bleef vervolgens niet een nachtje slapen; zoals de computerklok thuis tikt?

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond