Deel dit artikel
-

Notaris ontvangt klant op webcam

De notarissen van Oostland Partners hebben de NotarCam gelanceerd, waarmee klanten direct live kunnen videochatten. Het kantoor hoopt daarmee de drempel te verlagen, want zomaar even bellen of binnenlopen voor een vraag of advies is er niet bij.

Volgens het kantoor uit Berkel en Rodenrijs kan het gehele traject kan online worden geregeld, van de aanvraag tot het uiteindelijke Skype-gesprek. Een online chatsessie kan ook in de rustige avonduren plaatsvinden, bijvoorbeeld na etenstijd en als de kinderen naar bed zijn. Spontaan skypen is er overigens niet bij, het gesprek moet worden ingeboekt.

De organisatie bestaat uit meerdere kantoren, waaruit de klant de gewenste vestiging mag kiezen. Na de aanmelding krijgt men een eigen beveiligde pagina op de website van NotarCam. Daarop kunnen door beide partijen documenten worden getoond en gedeeld. Een akte kan virtueel dus al een eind worden opgemaakt.

Oostland Partners voert de chatsessies via Skype. Klanten moeten cookies accepteren.

Pepijn Beliën van Oostland Partners tegen Emerce: “Het is niet zo dat mensen niet makkelijk hier naar binnen liepen, maar we moeten met onze tijd meegaan. Wat het effect precies gaat worden weten we niet, maar oude kantoortijden behoren hiermee tot het verleden. Ik sluit niet uit dat we klandizie van buiten de regio aantrekken.”

Beliën vermoedt dat hij de eerste notaris is met een uitgebreide webcamoplossing.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

kees

Best bijzonder dat dit in deze stoffige sector blijkbaar dusdanig vernieuwend is dat het op deze site gepost wordt. Nog een lange weg te gaan!

Maarten

En niemand die meeluistert? Een beveiligde pagina ok, maar Skype blijft toch gewoon Microsoft. http://www.bbc.co.uk/news/technology-21194801

jw T

Ik prefereer een persoonlijk contact met de notaris.Bijv.Bart Voorwinde van Bakker Voorwinde Notarissen uit Amsterdam.Fijne mensen tegen aantrekkelijke tarieven met een goed advies.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond