Deel dit artikel
-

NRC lanceert audio-app met podcasts uit binnen- en buitenland

NRC lanceert een audio-app met wat de krant ‘de mooiste, leukste en interessantste podcasts uit binnen- en buitenland’ noemt. NRC komt tegelijk met een aantal nieuwe podcastseries, die exclusief in de app te beluisteren zijn.

De audio-app is gratis voor iedereen en is in eerste plaats een gids door het brede en soms onoverzichtelijke podcastlandschap. Ook wordt dit de plek waar NRC zijn eigen audiojournalistiek presenteert. De al langer bestaande podcasts NRC Vandaag, Onbehaarde Apen en Haagse Zaken zullen er te vinden zijn, evenals nieuwe podcasts over uiteenlopende onderwerpen.

Er is een meerdelige podcastserie over de cocaïnemaffia in Nederland, een serie over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en een wekelijkse podcast over technologie en innovatie. Ook ingesproken columns van onder anderen Marcel van Roosmalen en Frits Abrahams komen in de app.

Daarnaast geeft de app toegang tot podcasts van andere makers. Zo zijn bijvoorbeeld de podcasts van de NPO in de app te vinden, maar ook The Daily van The New York Times.

Tot 1 januari 2021 is alle NRC-audiojournalistiek voor iedere appgebruiker te beluisteren; daarna worden bepaalde NRC-podcasts alleen beschikbaar voor abonnees. Andere podcasts blijven gratis beschikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond