Deel dit artikel
-

NS: 2 miljoen WiFi-sessies per dag

Het gebruik van WiFi in de trein neemt sterk toe. Tegenover Treinreiziger.nl meldt de NS een totaal van 2 miljoen sessies per dag. Begin 2012 ging het nog om 40.000 sessies.

NS en Arriva waren de eerste met WiFi in het openbaar vervoer. Sindsdien zijn inmiddels 259 NS-treinen uitgerust met draadloos internet. Eind dit jaar moeten alle 365 intercity-treinen van NS uitgerust zijn met WiFi. Vooralsnog blijft het gebruik ervan in de trein gratis.

NS onderhandelt momenteel met aanbieders voor een volgend contract. Het contract met T-Mobile loopt volgende maand af.

Bij de RET, dat sinds december al haar bussen heeft uitgerust met WiFi, gaat het om zo’n tweeduizend sessies per dag. Trams en metro’s hebben nog geen WiFi, maar dat wordt onderzocht.

In Eindhoven krijgen de bussen van Connexxion-dochter Hermes binnenkort draadloos internet.

Vervoerder EBS heeft sinds de start in 2011 al haar bussen (211) met WiFi uitgerust. De vervoerder is actief in het gebied Waterland, rond Purmerend en Volendam. Hoeveel er gebruik van wordt gemaakt, durft een woordvoerder niet te zeggen. “Maar als er iets mis is, krijgen we direct via Twitterreacties”.

Deel dit bericht

1 Reacties

Nicky Samijn

Nu alleen nog zaak om de snelheid van de internetverbinding wat omhoog te krijgen. De laadtijden laten nog veel te wensen over. Wellicht dat dit met de aanbieder van het volgende contract beter aangepakt kan worden. Want ik denk dat alleen dan mensen er voor zullen gaan betalen wanneer het geen gratis dienst meer is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond