Deel dit artikel
-

Ochtendgloren: Segway-chef bij Apple; Ying en Yang

De nieuwe topontwerper van Apple komt van Segway, het ooit door Steve Jobs verdoemde voertuig. Yahoo, nu volkomen speelbal van Icahn en Microsoft, zegt wel te voelen voor één messenger-standaard.

Voor ons vervolgverhaal over Yahoo en Microsoft verwijzen we naar een apart artikel op Emerce over de jongste bewegingen in de campagne van Yahoo-belager Carl Icahn en het antwoord van Microsoft dat ze yahoo weer zal willen overnemen. De koers van Yahoo steeg, want het tromgeroffel van Icahn is vooral bedoeld voor zijn eigen portemonnee en glorie.

De jongste toevoeging is overigens een persbericht van Yahoo waarin Jerry Yang zegt altijd open gebleven te zijn voor een bod van Microsoft en ook nu nog wil onderhandelen als het moet. Maar dat is te laat. (Ica)Ying of Yang, that’s the question op 1 augustus voor de aandeelhoudersvergadering.

Messenger-standaard

Yahoo is overigens genegen om tot één messenger-standaard te komen, zo heeft een nieuwe chef laten doorschemeren. Yahoo voelt wel voor de XMPP-standaard die uit Jabber is voortgekomen.

Mooie uitdrukking van het gebrek nu: "Chatten met vier systemen voelt alsof ik met vier e-mail – of telefoonnetten moeten werken." Je kunt overigens nog steeds Trillian gebruiken om de kloven te overbruggen. Ondanks dat dit al 8 jaar bestaat werd het nooit populair.

MP3-patenten

Onderdeel van telecomproducent Alcatel-Lucent is nu het vermaarde Bell Labs. Dat voegde ooit onderdelen toe aan de MP3p-standaard. En wilde van Microsoft, omdat die de onderdelen gebruikte in Media Player, veel geld zien. Aanvankelijk wees een rechter de record patentschadevergoeding van 1,5 miljard dollar toe. Maar een hogere rechtbank verwierp dat vonnis.

Nu doet Alcatel-Lucent wederom een poging alsnog een vergoeding van Microsoft te krijgen. Alcatel-Lucent moet dan precies aantonen welk deel van MP3 van het Fraunhofer Instituut in Duitsland is, en welk deel ze zelf patent op meent te hebben. Microsoft heeft immers al wat MP3-licenties verzameld van Fraunhofer. Ingewikkeld gedoe, om veel geld.

Segway-bedenker naar iPhone

Doug Field, technologiechef van Segway, gaat naar Apple om daar de baas te worden van productontwikkeling. PC Magazine haalt Steve Wozniak, medeoprichter van Apple aan met lovende woorden over de Segway.

Maar collega John Murrell heeft een scherper geheugen en herinnert aan de afkeuring door Steve Jobbs (leuke verhaal!) van de Segway: "Het zuigt, niet innovatief, niet elegant en niet antropomorf."

Linux-moord en ziekte-traceerder

Aansluitend in de afdeling ‘human interest’: een Linux-moordenaar, dat wil zeggen de bekende Linux-programmeur Hans Reiser die zijn vrouw ombracht. Hij stelde voor om de straf te beperken van 25 tot 15 jaar als hij het zou vertellen waar het lijk te vinden is. Linux, altijd creatief dus. Volgens sommigen van zijn advocaten is hij gek, volgens anderen niet. Daar kun je je iets bij voorstellen.

Positiever: Google-informatie kan helpen bij het traceren van het verloop van nieuwe ziektes. Met Google News en Maps is HealthMap.org vormgegeven door de Harvard Medical School. Dit gaat richting web 3.0, met gekoppelde her en der zwervende informatie die in combinatie meerwaarde oplevert.

Kraak Gaykrant

Wie voortaan een Philips-monitor koopt, zal eigenlijk een TPV-scherm aanschaffen. Philips stapt zelf uit de productie.

Opstand tegen ‘censuur’ met het kraken van de Gaykrant-site. Het modereren van reacties op onder meer discriminerende opmerkingen ten aanzien van christenen wordt gelaakt.

Nog meer kraken: domeinclub Icann gefopt en verloor daardoor kortstondig haar eigen domein.

Dit kabinet dacht van begin de kluts te moeten zoeken bij ‘de mensen in het land’ in de 100 dagen periode. Het is nog niet over: ministers op stage bij EénVandaag. Of is het verkapte p.r.?

In plaats van zacht tegen zacht tussen media en politici wordt het hard tegen hard met de chipkaart: een proces tegen de Radboud-onderzoekers van Wouter Teepe door chipmaker NXP in Nijmegen, voorheen Philips. De producent wil openbaarmaking van zwakheden voorkomen.

Veel spanningen links en rechts dus, tijd om het stressvest aan te trekken…

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond