Deel dit artikel
-

Ok, Deal! nieuwe marktplaats voor klusjes

OK!Deal is nieuwe site voor het laten verrichten van hand- en spandiensten. De site is volgens bedenker Thijs Bosma bedoeld voor mensen die diensten vragen en mensen die dit vervolgens tegen een geringe vergoeding willen uitvoeren. Daarmee lijkt het op een 'heitje-voor-een-karweitje'-achtige dienst maar dan in een modern jasje.

Bosma wil dat alleen mensen die een dienst nodig hebben, gebruik kunnen maken van OK, Deal! De dienst van de jonge ondernemer heeft ook wel wat weg van die van het Amerikaanse Daylo, maar volgens Bosma is het belangrijkste verschil dat mensen daar juist wel hun diensten mogen aanbieden, terwijl het bij Bosma uitsluitend om het aanbieden van klussen gaat.

Hij is in eerste instantie van plan de dienst waarbij mensen klussen kunnen aanmelden gratis aan te gaan bieden. Geld hoeft hij er niet direct aan te verdienen. Pas later wil hij  ook eventuele commissie gaan vragen. “Ik heb eerst volume nodig,” zegt hij. In Nederland worden verder ook wel klussen op Marktplaats aangeboden. “Maar dat valt binnen het kluster diensten van Marktplaats. Het is verder een weinig specifiek product,” vindt Bosma.

Volgens de man achter OK, Deal! zit vrijwel iedereen wel met dingen die hij of zij graag door iemand anders zou willen laten doen. “Al is het maar een simpele geschiedenisvraag, het helpen met het tillen van een wasmachine of het aan iemand vragen om 2 tv’s die je nog thuis hebt staan voor je te verkopen in ruil voor een percentage van de omzet,” zegt Bosma.

Mensen kunnen een oproep gratis op de site van Ok, Deal! plaatsen. Dit moet zoals gezegd altijd een gevraagde dienst zijn. Dit om de site zo duidelijk en simpel mogelijk te houden. Daarbij moeten ze een prijs aangeven wat ze ervoor willen betalen en ook moeten ze duidelijk aangeven wanneer het moet gebeuren. Deze opdracht kan dan door iemand anders uitgevoerd worden die op de site op zoek is naar klussen.

Voordelen voor mensen die oproepen plaatsen zijn volgens Bosma dat ze voor kleinere klussen prima op de site van OK, Deal! terecht kunnen. Een bedrijf huren voor het een keer omhoog tillen van een wasmachine is bijvoorbeeld belachelijk duur maar bij Ok, Deal! kun je daar juist prima tegen een schappelijk tarief voor terecht, denkt Bosma.

“Via OK, Deal! zul je dus hoe dan ook goedkoper uit zijn.” De site zal als deze het nodige volume heeft, ook mensen van vele specialismen gaan aantrekken, wat de kans straks ook groter maakt dat een oproep ook uitgevoerd gaat worden, verwacht Bosma. “Daarnaast is het natuurlijk een handige site als je even geen tijd hebt of geen zin hebt om iets uit te voeren wat wel moet gebeuren,” zegt hij.

Voor mensen die opdrachten willen uitvoeren is Ok, Deal! ook handig, denkt Bosma. “Er zijn altijd mensen die tijd over hebben of even wat geld bij willen verdienen of gewoon nodig hebben. Of misschien beschikken ze wel over een bepaalde specialiteit waar ze nooit hun beroep van hebben kunnen maken. Via deze site kunnen mensen dan alsnog dat soort werk doen. Het kan de werkloosheid ook nog eens voor een deel verhelpen. Mensen kunnen er zelfs hun beroep van maken op deze site allerlei klussen uit te voeren of zich specialiseren op een bepaald soort klus. Je hoeft nu geen vaste werknemer meer te hebben om toch te kunnen werken.”

Deel dit bericht

16 Reacties

neoMagic

Dienst.nl zit toch wat beter in elkaar naar mijn idee 🙂

Rouffaer

Erg leuk concept, en ik denk dat er zeker animo voor is. Gr Remco

Marcel

Lijkt een beetje op http://www.casius.nl

Bas

Ik zie niet wat het 'nieuwe' aan deze site is. Er zijn toch al meerdere van dit soort sites? Kijk bijvoorbeeld http://www.dienstennet.nl, daar kun je ook gratis je advertentie voor allerlei diensten op zetten.

Eric

zoekeenmannetje.nl bestaat ook al drie jaar

Michiel

Op http://www.dienstenplein.nl vind je het omgekeerde. Hier vind je mensen voor klussen… alles van een oppasmoeder tot tuinman.

Jan schieberg

ja maar deze business kan enorm worden, dat wel, de site zit daarbij goed en simpel in elkaar

Van der Linde

Goed plan met veel potentie!  Nu hopen dat de mensen 3 hoog in Amsterdam Oost de site ook weten te vinden!

Jan schieberg

dat zit wel goed!

John van Hoorn

Goed inititatief maar kijk eens op http://www.heitjevoorkarweitje.nl alwaar de dienst echt leven wordt ingeblazen voor de kleine klusjes, overigens ben ik dit samen met scholen aan het verder uitwerken. Daarnaast bestaat ook de site http://www.klussenmakelaar.nl al een tijdje, aldaar ECHT transparatie in de kluswereld, daar war mogelijk echte prijzen voor verbouwingen of woning verbeteringen. Ook wordt hier direct na de aanvraag 'live' gereageerd. En oja ook de mensen drie hoog achter in amsterdam weten de site te vinden. Uiteraard maken we gebruik van de best bezochte woonportal van de Benelux http://www.woonwebsite.nl Dus goed idee, laat maar op meerdere locaties ontstaan, respecteer elkaar maar wees vooral onderscheidend en maak je beloftes waar!! John van HoornDirecteur Woonwebsite BV

richard stoffer

Tsja, nieuw is inderdaad anders, maar het bewijst wel dat onze vermoedens klopten toen we meer dan een jaar geleden Dienst.NL van start lieten gaan. Nu zijn er dus voor diensten 3 verschillende soorten sites:- Gidsen (Gouden Gids/Zoekeenmannetje/Kluskontakt)- Bemiddelingssites (Leadz/Casius)- Dienstenmarktplaatsen (Dienst.NL/Dienstenplein/Dienstennet) Al met al zijn wij van mening dat het marktplaatsprincipe goed zou werken voor diensten. Mensen zijn daar meer aan gewend en actieve adverteerders worden sneller gevonden, waardoor een dienst snel kan worden afgehandeld. Tijd is geld, ook in de toekomst. Richard StofferDienst.NL http://dienst.nl

Martiene

Ziet er goed uit, leuk idee. Gat in de markt denk ik!

martijn claassen

Als bouwer van KlusKontakt wil ik ook graag even reageren.Eigenlijk zijn alle makers van diensten-sites niet zo erg origineel. We kijken het allemaal af van marktplaats en soortgenoten. Wat ik echter daar miste is het zeer gericht zoeken naar klussers, vooral per lokatie. Als ik een kapotte fietsband heb ik Groningen is het niet handig iemand in Maastricht te vragen hem te repareren.En zo kijkt marktplaats naar onze ideeën: toen ik in sept. 2004 het zeer gericht op postcode zoeken introduceerde, was marktplaats er als de kippen bij dit idee over te nemen. Leven en laten leven lijkt me, en je eigen site zo effectief mogelijk maken. Ik vind de claim 'ik was de eerste' persoonlijk wat kinderachtig.

Titia Veldman

Persoonlijk geloof ik wel in een dergelijk concept. Ik ben alleen niet zo tevreden over de navigatie. Als ik dan kijk naar een site als http://www.dienstaanhuis.nl denk ik dat dit toch meer kans van slagen heeft. Aan de andere kant is er natuurlijk ruimte zat voor andere ideeen. groeten, Titia

Rolf

zie ook http://www.leadz.nl Heb al succesvol klusjes aan huis laten doen. Voor de helft van de prijs van start-offertes

Beudeker

Het is een goed idee! Er zijn al veel sites die particuliere diensten aanbieden natuurlijk. Dienstenweb.nl is ook zo'n site. Ik vind dat je als maker van dienstensites iets extra's moet toevoegen. Dienstenweb doet dat !! Zij richten zich vnl. op zorg aan huis. Er zijn meerdere sites die dit aanbieden, maar het valt mij op dat deze site kwalitatief goede advertenties heeft (zonder al teveel bagger als je begrijpt wat ik bedoel).Je kunt zoeken door heel Nederland en is overzichtelijk. Wel vind ik dat deze site iets meer aan 'uitstraling' zou kunnen doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond