Deel dit artikel
-

Olisto nieuwe naam voor Triggi

Start-up Triggi uit Amsterdam verandert zijn naam in Olisto. De oude naam kwam te technisch over, wat niet meer nodig is nu het bedrijf zich opmaakt voor de volgende groeifase.

De nieuwe naam, zo luidt de redering, is frisser en toegankelijker. “Die [past] beter bij onze ambitie om alles met alles te verbinden.”

“De knipoog naar tricky was leuk, maar iets wat tricky is, is niet altijd positief. Maar vooral: onze ambitie gaat verder dan het koppelen van slimme apparaten, ook digitale diensten willen we met elkaar kunnen verbinden.”

Olisto is een van de 53 bedrijven die als Nederlandse vertegenwoordiging aanwezig is op de CES met een eigen stand. Daar staat het team echter nog met een banner waarop de oude naam Triggi prijkt. “Verstandig voor de herkenbaarheid en vindbaarheid. Als mensen Triggi willen opzoeken, maar het vervolgens niet kunnen vinden dan weten ze ook niet dat ze naar Olisto moeten zoeken.”

Vorige maand maakt de start-up bekend dat het een nieuwe financieringsronde had afgerond. Daarbij haalde het 1,1 miljoen euro groeigeld op, onder meer bij Pim Schmitz, de CEO van Talpa.

Olisto biedt een dienst om internetapparaten te koppelen en met elkaar te laten samenwerken volgens een regel die je als gebruiker zelf kunt instellen. Om, getriggerd door het ene apparaat, iets anders aan te sturen. De app is gedownload door meer dan twintigduizend gebruikers.

Behalve de rebranding werd vanochtend ook een nieuwe partnerovereenkomst bekendgemaakt.

Olisto, tot het begin van dit jaar bekend onder de naam Triggi, kondigt vandaag een nieuwe partnerovereenkomst aan met het Home Connect-programma van BSH-huishoudapparaten. BS staat daarbij voor Bosch en Siemens. Zij laten hun apparaten koppelen met het Nederlandse systeem. Dat zijn onder meer slimme wasmachines, drogers, koelkasten, vaatwassers en koffiezetapparaten. “Je kunt bijvoorbeeld je lampen knipperen als je wasmachine of droger klaar is of de oven direct laten uitzetten als het rookalarm afgaat.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond