Deel dit artikel
-

Omzet Bol.com naar 224 miljoen euro

Twee miljoen Nederlanders gaven in 2008 ieder gemiddeld meer dan 100 euro uit bij Bol.com. De webwinkel zag de omzet vorig jaar met 53 miljoen euro stijgen, en de groei lijkt er nog niet uit.

Bol.com boekt over 2008 een omzet van 224 miljoen euro. Vergeleken met het jaar 2006 is de omzet van Bol.com verdubbeld. Het bedrijf maakte vanochtend klinkende jaarcijfers bekend. Andere financiële details, zoals winst en kasstroom, over het jaar houdt Bol.com voor zich.

Boekte Bol.com in 2007 nog een omzetgroei van 60 procent, over 2008 zakt dat percentage naar 31 procent. De directie meldt over alle productcategorieën dubbelcijferige groeicijfers, met Elektronica als (niet gespecificeerde) uitschieter omhoog.

In de maanden november en december zag de directie van het bedrijf een verkoopstijging van 50 procent. Op piekmomenten verwerkte het bedrijf toen meer dan twee opdrachten per seconde. Over het hele jaar heen kochten 2 miljoen Nederlanders 11 miljoen artikelen via de in september vernieuwde website.  

Voor 2009 verwacht het bedrijf weer een recordjaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert

De Nederlanders hebben nog te veel angst voor Amazon.co.uk denk ik. De Britten zijn voor boeken met hun ongereguleerde boekenprijzen, en ook met games en cd's stukken goedkoper dan Bol, en hebben een veel groter assortiment. Enige nadeel is dat Selektvracht als partner van Royal Mail in Nederland zo'n slecht werk afleverd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond