Deel dit artikel
-

Omzet Coolblue groeit met 42 procent

Coolblue zag zijn omzet in het eerste half jaar van 2013 sterk groeien. De winkel boekte 42 procent meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Een exact bedrag wordt niet genoemd, maar de omzet over het recordjaar 2012 bedroeg 168 miljoen euro.

Er was forse groei op alle fronten: 56 nieuwe webwinkels en een nieuw magazijn. Eerder dit jaar opende Coolblue een ruim 13.000m2 groot distributiecentrum in Tilburg.

In de eerste zes maanden opende het bedrijf al 56 online shops en werd het actief in nieuwe productcategorieën als witgoed, outdoor en sport. In de loop van dit jaar verwacht Coolblue de grens van driehonderd online shops doorbreken.

Ook investeert het bedrijf dit jaar fors in fysieke winkels. Onlangs werd er een nieuwe vestiging in Lochristi (bij Gent) en Utrecht geopend en onderging de vestiging in Eindhoven een rigoureuze verbouwing. Voor de tweede helft van dit jaar staat een Amsterdamse vestiging en het verhuizen naar een ruimere Rotterdamse locatie op de agenda.

Deel dit bericht

7 Reacties

JeroenW

Niet zo gek. De prijzen zijn over het algemeen heel redelijk. Produkt presentatie is goed, verzending is bliksemsnel. Klant communicatie is uitstekend. Daar hou je je klanten mee vast.

Woudaap

Ja ik heb ook zeer goede ervaring met CoolBlue. Snelle en correct service. Afhalen in een winkel is mogelijke. Zeer goed.

Paul Haarman

Coolblue doet het prima, toch verbaast mij de verdere uitrol van fysieke winkels. Het assortiment in die winkels is klein ten opzichte van de online shops en de operationele kosten moeten relatief hoog liggen. Ik weet niet hoe de omzetverdeling ligt, maar volgens mij komt het leeuwendeel toch online binnen. Voor branding is het natuurlijk goed, maar de toegevoegde waarde van de fysieke winkel zie ik niet zo zitten. Hoe dan ook, Coolblue is een prima winkel die begrijpt wat de klant wil en hier online perfect op inhaakt.

johan

Fijn dat jullie ieder pers-spam-bericht van coolblue overnemen…

Maar wat is de nieuwswaarden van dit bericht, en mogen wij nu allemaal onze half jaar cijfers dumpen op jullie site?

Stijn Kruijssen

@ Johan: Publiceert een Nederlandse partij een keer zelf cijfers (ok, geen absolute dit keer), is het volgens jou niet nieuwswaardig? Coolblue is één van de grootste online bedrijven van Nederland, volgens mij het belangrijkste subject hier op Emerce. Lijkt me dus zeker relevant.

Ben het wel met je eens dat wat meer info / vragen vanuit Emerce er voor hadden kunnen zorgen dat hier niet hetzelfde bericht stond als op een aantal andere sites.

Erwin Boogert

Johan, het staat je inderdaad vrij je eigen nieuwsberichten in te zenden naar Emerce.nl/Wire. Dat is onze openbare berichtendienst (geen HTML in de tekst).

Vaste lezers van Emerce weten dat we zo volledig mogelijk rapporteren over de financiële resultaten van bedrijven in de online- en telecomsector. Coolblue is een van de grootste winkelexploitanten in Nederland. Dús daar schrijven we over.

Frank Coomans

Wat een uitstekend resultaat voor Cooblue en eigenlijk verbaast me dat niks. Ben in het afgelopen jaar meerdere keren in de winkel in Rotterdam geweest en ben er altijd uitstekend geholpen. Informatie per telefoon gaat heel goed, de hulp in de winkel is heel prettig en leen dat al maakt dat ik een goede ambassadeur aan het worden ben voor dit geweldige bedrijf. Dat ze vooral in Rotterdam een andere mooie plek gaan krijgen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond