Deel dit artikel
-

Omzet McDelivery verdriedubbeld

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. De uitrol van de dienst is de afgelopen maanden verder opgeschaald. De restaurantketen verwacht eind 2020 honderdvijftig (bestel)punten met de bezorgpartners Uber Eats en Thuisbezorgd.nl te realiseren, een verdriedubbeling ten opzichte van begin 2019.

McDelivery is inmiddels beschikbaar in 25 Nederlandse steden, het gemiddelde bestedingsbedrag per bestelling neemt toe en het gemiddelde aantal bestellingen per restaurant per week is in 2019 met 56 procent gegroeid. Deze trend heeft zich in de eerste helft van 2020 voortgezet, meldt de hamburgerketen.

Eind dit jaar verwacht McDonalds honderdvijftig bestelpunten. Dat is drie keer zoveel als begin 2019.

Nederlanders bestellen vooral de klassiekers van McDonald’s: de Big Mac wordt het meest besteld via McDelivery. Dit jaar verwacht McDonald’s er meer dan een half miljoen van te bezorgen. De Chicken McNuggets doen er nauwelijks voor onder en staan op een tweede plek. Ook is er duidelijk een dag in het jaar wanneer Nederlanders het minst zin hebben om te koken en het meest zin hebben in hun favoriete McDonald’s producten: Nieuwjaarsdag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond