Deel dit artikel
-

Online apothekers verwachten langzame groei

Amerikaanse online apothekers zullen 15 miljard dollar aan inkomsten generen in 2004, verwacht Forrester Research . De Nederlandse online apothekers zijn voorzichtig, maar ze geloven dat ze voet aan de grond krijgen.

Dit jaar gingen een aantal Nederlandse apotheken online of breidden uit. Hok Tjiook, de apotheker achter Efarma.nl : "Ik verwacht dat de groei op de Nederlandse markt langzaam en gestaag zal zijn. Het zal geen explosieve groei zijn. Dat komt door de behoedzaamheid van de gezondheidszorg. De veranderingen in deze sector gaan niet zo snel."

Hok Tjiook: "We leveren medicijnen op regelmatige basis. Iedere dag gaan recepten de deur uit en elke dag komen meer bestellingen binnen. Er is vraag naar onze diensten. We winnen langzaamaan terrein. Ik verwacht dat online apotheken over enkele jaren een marktaandeel van een procent zullen hebben. Ik denk dat deze sector veel meer kan bereiken als het het vertrouwen van het grote publiek weet te winnen. Dan kan het marktaandeel stijgen."

Dat vooral deze sector het van vertrouwen moet hebben, wordt bevestigd door Andre Blom, apotheker en chief marketing officer bij Pharmeon ; een bedrijf dat diensten biedt aan online apothekers: "Sommige patienten hebben specifieke problemen waar ze met de apotheker over willen praten, maar op het Internet kan dat niet. Er is geen persoonlijk contact. De klant moet het vertrouwen hebben dat hij goede medicijnen krijgt. Mensen willen ook weten wie achter de site zit en als ze daar niet snel achter komen, zijn ze weer weg."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond