Deel dit artikel
-

Online boekingen onderzocht

Onderzoeksbureau Metrixlab heeft bij n=1450 Nederlandse websurfers van 16 jaar en ouder een onderzoek gedaan over het onderwerp 'online boeken van vakanties'.

Van de websurfers geeft 16 procent aan dat de eerstvolgende vakantie via internet geboekt zal gaan worden. Van degenen die in de herfst op vakantie gaan zegt zelfs 23 procent deze vakantie online te gaan boeken. In totaal denkt 35 procent van de websurfers binnen 12 maanden een vakantie of reis via de computer te gaan boeken, nog eens 34 procent zegt dit misschien te gaan doen.

De huidige online boeker hecht duidelijk waarde aan een bepaald zekerheidsgevoel bij het online boeken. 57 procent geeft aan dat een online bookings-site zowel lid van de ANVR als van de SGR moet zijn wil men daar een reservering plaatsen. De echte avonturiers (een kleine 12 procent) zegt dat wat hen betreft een bookings-site lid van geen van beide organisaties hoeft te zijn.

Alhoewel de online sites een bedreiging kunnen zijn voor de gevestigde reisbureaus heeft de websurfer zeker nog behoefte aan een dergelijke voorziening. Slechts 12 procent is het eens met de stelling dat door internet de huidige reisbureaus niet meer nodig zullen zijn, 60 procent denkt dat er zeker nog wel een rol voor traditionele bureaus is weggelegd.

Iets meer variatie in meningen is te zien bij de stelling "reisburo's spelen goed in op de mogelijkheden van internet". Bijna de helft (45 procent) onderschrijft deze stelling, terwijl een kwart van de internetters vindt dat reisbureaus niet goed de internetmogelijkheden benutten.

Samenvattend is internet als boekings-instrument voor vakantie een vaste waarde aan het worden en lijkt de consument op dit moment redelijk tevreden met de mogelijkheden.

Gerton Poot
Research Director Metrixlab B.V.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond