Deel dit artikel
-

‘Online drankwinkels omzeilen verbod op hoge korting’

In supermarkten en andere fysieke winkels wordt nauwelijks meer gestunt met de prijzen van alcoholhoudende dranken, sinds vorig jaar de nieuwe Alcoholwet kortingsacties boven 25 procent verbiedt. Maar online zijn er nog wel grote kortingsacties op bier en wijn te vinden. Dat stelt directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.

Bij veel webwinkels krijgen klanten in eerste instantie direct die korting van 25 procent, maar met extra kortingscodes kan die oplopen tot 30 of 40 procent. Dan gaat het bijvoorbeeld om een persoonlijke kortingscode, of een code die kan worden gekopieerd van speciale websites. Door het ‘stapelen’ van de voordeeltjes kunnen mensen alsnog boven de wettelijke maximumkorting uitkomen.

De handhaving moet veel serieuzer worden opgepakt, meent Van Dalen: “We willen met z’n allen het alcoholprobleem beperken. Het is bewezen dat lage prijzen een belangrijke factor zijn bij veel drinken. Het is belangrijk om dat probleem aan te pakken, maar dan moet de handhaving wel op orde zijn.’

Deel dit bericht

2 Reacties

Daan

Als dhr. Van Dalen niet met korting drank wil kopen moet hij dat lekker zelf weten. Ik wel. Dus dit ‘ we willen met z’n allen het alcoholprobleem beperken’ is BS. Wie is hij om namens ons allen te spreken?

Sjoerd

Wat een vertrutting. Er zijn belangrijker zaken. Duidelijk weer de retoriek van een subsidiespons. Hebben ze ook weer wat werk te doen en kunnen ze in hun jaarrapport een onderwerp aansnijden om volgend jaar opnieuw subsidie te ontvangen. Walgelijk eigenlijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond