Deel dit artikel
-

‘Online feestdagenverkoop in de VS flink omhoog’

Diverse onderzoeksbureaus zijn het er over eens dat de Amerikanen in het laatste kwartaal flink meer online zullen kopen dan in dezelfde periode vorig jaar. De verwachte groeipercentages varieren van 22 tot 29%.

Onderzoeksbureau Jupiter verwacht op basis van een onderzoek onder consumenten dat de online verkoop in Amerika in de feestdagen-periode met 21% zal stijgen ten opzichte van vorig jaar naar een totaal van 17 miljard dollar.

De groei van de feestdagenverkoop komt volgens Jupiter omdat er meer mensen via het online kanaal kopen. Uit het Jupiter-onderzoek kwam naar voren dat 40% de kerstaankopen geheel of gedeeltelijk via het web wil doen, 18% meer dan vorig jaar.

De angst voor betalen met een creditcard is afgenomen, aldus Jupiter. Nu gaf 36% van de ondervraagden aan te vrezen voor veiligheidsproblemen rond creditcards, tegen 47% vorig jaar. Het onderzoeksbureau zegt dat de helft van de ondervraagden het makkelijker vindt om online producten te zoeken, dan via andere kanalen.

Een overzicht van andere voorspellingen laat zien dat Jupiter niet alleen staat. Meerdere bureaus verwachten omzetten van 17 à 18 miljard dollar in het laatste kwartaal. Vorig jaar is er in het vierde kwartaal voor 13,8 miljard dollar door consumenten online gekocht, aldus het US Commerce Departement .

Naar verwachting zullen steeds meer mensen vlak voor kerst hun bestelling plaatsen. Online retailers houden daar nu al rekening mee. De Ecommerce Times schrijft dat 22% van de retailers nog op 23 december orders zullen aannemen, mits de klant wil betalen voor expresse-aflevering.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond