Deel dit artikel
-

Online omzet Media Markt naar 348 miljoen

Media Markt en Saturn boekten over 2011 een internetomzet van 348 miljoen euro. De helft daarvan is direct te herleiden tot de online shop Redcoon, die eerder aanzienlijk hogere cijfers meldde.

Dat bleek eerder deze week toen moederbedrijf Metro Group de jaarcijfers presenteerde (video). De leiding was terughoudend bij het vrijgeven van details over de digitale prestaties. Het gezamenlijke bedrijf Media Markt en Saturn realiseerde vorig jaar een internetomzet van 348 miljoen euro, waarvan tweehonderd miljoen aan Redcoon is toe te schrijven.

Online handel is goed voor een kleine twee procent van de totaalomzet van Media-Saturn. De totaal van de verkopen in 2011 kwam uit op 20,6 miljard euro. Dat is een afname van een procent ten opzichte van 2010. De winst voor rente en belasting daalde met 83 miljoen tot 542 miljoen euro.

Media Markt kocht Redcoon, dat ook in Nederland actief is, in maart 2011.

Opvallend is, dat Redcoon in het boekjaar 2010/2011 een omzet realiseerde van 402 miljoen euro. De leiding van Metro Group licht de schijnbare omzethalvering niet toe. Mogelijk is een deel van de daling te verklaren uit het feit dat het resultaat van de internetwinkel met Metro’s eigen cijfers is geconsolideerd nadat de overname daadwerkelijk werd afgerond.

Sinds kort exploiteert Media Markt ook in Duitsland een eigen winkel. Het blijkt dat ongeveer veertig procent van de online bestellingen in een bakstenen winkel worden afgehaald:

Het concern zegt last te hebben van de intense concurrentie op de elektronicamarkt. Daarom gaat het kosten besparen en ernaar streven om op middellange termijn twintig procent van de omzet te boeken met de handel van huismerken.

Foto: victor1558 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Woody

Ze hebben bij de Media Markt (nog) wel een geweldig kanaalconflict. Wilde vorige week een expresso – en cappuccino-apparaat kopen. Had op de website van de Media Markt gezien dat de prijs 379 Euro bedroeg. Omdat ik in de buurt was van Bergen op Zoom dacht ik even langs de plaatselijke Media Markt te gaan.
Daar stond inderdaad hetzelfde apparaat, maar wel voor 439 Euro. Gevraagd naar de reden vertelde een medewerker dat producten op de website inderdaad een paar (!) procent goedkoper zijn.
Ironie: thuis aangekomen besloot ik het apparaat te kopen via Megapool, hetzelfde bedrijf dat enkele jaren geleden bijna het loodje legde vanwege o.a. de concurrentie van de Media Markt en daarna besloot om als webshop door te gaan.
Prijs: 379 Euro en geen verzendkosten i.t.t. de Media Markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond