Deel dit artikel
-

Online specialisten azen op pluche Tweede Kamer

Op de kieslijsten van de politieke partijen voor de nieuwe Tweede Kamer staat een aantal online specialisten.

Het zijn er op het eerste oog niet veel, maar uit een inventarisatie van deze redactie blijkt een aantal online kenners uit het bedrijfsleven zich verkiesbaar te stellen voor de Tweede Kamer.

Het is, gezien de positie op de kieslijst of de bekendheid van de partijen, nog de vraag of zij uiteindelijk op het parlementaire pluche belanden.

  • Frank van Oirschot staat op plaats 27 van de kieslijst van D66. Hij is oprichter van bedrijven als NetlinQ, Ex Machina, Red Chocolate en NFR Online Food Retail.
  • Petra de Boevere is de nummer twee op de lijst van LibDem. De Boevere is eigenaar van Slijterij-wijnhandel De Vuurtoren en bijzonder actief gebruiker van socialmedia.
  • Arno Rutte is kandidaat voor de VVD en ziet zijn naam achter hokje 38 van het stemformulier staan. In het dagelijks leven is hij gemeenteraadslid in Groningen en online strateeg voor verzekeraar Menzis.
  • Dirk Poot, lijsttrekker Piratenpartij, programmeur bij NitroNarc Laboratories.
  • David van Deijk, de nummer zes op de lijst van De Piratenpartij, bekend van de gaming-community ZVDK, thans serverbeheerder bij WebEngine.nl.

Er zijn in totaal 927 kandidaten voor 21 partijen.

Bovenstaand overzicht is gebaseerd op tips die we via Twitter ontvangen na oproepen daartoe. Het is geen volledig overzicht van online kenners uit het bedrijfsleven. Aanvullingen in het reactiepaneel hieronder zijn welkom. Reacties met persoons- en bedrijfsnamen en de geaffilieerde specialismen worden gewaardeerd.

Foto: -JvL- (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeremy

Goede ontwikkeling. Aan (online-)specialisten is immers een gebrek in de 2e kamer!

Arno Peperkoorn

Zoals ik het zie staan ze allen op een kansloze plek..
En dat is een slechte ontwikkeling. Mensen die de industrie snappen zijn schaars in de kamer. Getuige ook de cookie wet.

Philippe van Ooteghem

@ Arno, begin dit jaar heb ik vrijwel alle fractie specialisten gesproken en ik moet zeggen dat sommigen redelijk goed op de hoogte zijn (vooral Afke Schaart van de VVD). Dat de wet zo “vervelend” is uitgepakt heeft vooral met partij politiek te maken. Daarnaast is de privacy lobby in Nederland gewoon erg krachtig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond