Deel dit artikel
-

Online verkopen in VS laten herstel zien

In de Amerikaanse internetgemeenschap kan opgelucht adem worden gehaald: e-commerce is niet dood. De online verkopen in de Verenigde Staten bedroegen in februari 3,4 miljard dollar, tegen 3,0 miljard dollar in januari, dit maakt Forrester Research bekend. In december bedroegen de online verkopen in Amerika nog 6,2 miljard dollar.

Het cijfer voor februari is bemoedigend; de maand is drie dagen – bijna tien procent – korter dan januari. Vorig jaar was de maand februari aanmerkelijk slechter dan januari en met 2,4 miljard dollar aan online verkopen veruit de slechtste maand van het jaar.

De dagelijkse praktijk van e-commerce sluit steeds minder goed aan bij het traditionele beeld. Daarin zouden boeken- en cd-verkopers als Amazon en BOL de grootste omzetten halen. Verreweg het grootste deel van de huidige online omzet komt uit de verkoop van vliegtickets. De omzet daarvan nam in februari met 21 procent toe tot 502 miljoen dollar. Hotelreserveringen staat op een goede tweede plaats met een omzet van 306 miljoen, een groei van 23 procent. Van de tweede naar de derde plaats gezakt is computerhardware; de online verkopen daarvan krompen met 16 procent tot 305 miljoen dollar.

Opvallende stijgers waren autohuur (een toename van vijftig procent) en gezondheid/schoonheidsproducten (een groei van 39 procent ). Maar ook muziek doet het, ondanks alle Napster perikelen en het geklaag van de muziekindustrie, nog altijd goed. Hier bedraagt de omzetgroei twintig procent. Tegenvallend waren de resultaten voor de verkoop van boeken en software. Online omzetten hiervan liepen terug met respectievelijk 17 en twintig procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond