Deel dit artikel
-

Onlinewinkel vanHaren scoort goed

VanHaren wil geen cijfers geven, maar de in november 2010 geopende onlineshop vanHaren.nl loopt beter dan verwacht. ‘Vergelijkbaar met onze beste vestigingen.’

In november 2010 is de vanHaren online-shop Vanharen.nl van start gegaan. De winkel biedt 24 uur per dag een breed assortiment aan schoenen voor het hele gezin – in grote en kleine maten – plus tassen en accessoires. In de regel bereiken de bestelde artikelen de klant binnen 48 uur. Met die shop gaat het volgens woordvoerster Monique Weckx beter dan verwacht, maar ze wil niet zeggen hoeveel omzet de onlinewinkel voor zijn rekening neemt.

De online markt voor kleding en schoenen heeft zich de laatste tijd hard ontwikkeld. Het online marktaandeel ligt voor de totale markt nu nog op slechts vijf à zes procent, maar zal tegen 2015 naar verwachting klimmen tot twintig procent. In 2020 kan het online aandeel in schoenen volgens analisten van ING zelfs uitkomen op dertig tot 35 procent, ofwel een op iedere drie paar schoenen.

VanHaren als groep groeide afgelopen jaar met 7,9 procent en verhoogde haar omzet van 114,4 miljoen euro in 2010 tot 123,4 miljoen euro in 2011. Het bedrijf verkocht in 2011 circa 5,74 miljoen paar schoenen.

Hogere energieprijzen, de eurocrisis en ongunstige weersomstandigheden vormden in 2011 echte uitdagingen, zo zegt het bedrijf, maar de Nederlander bleef schoenen kopen. En ook online.

De op twee na grootste retailer voor schoenen in Nederland heeft in het hele land 136 filialen (2010: 131). De investering in het filiaalnetwerk blijft ook in 2012 een belangrijke pijler voor onze groeikoers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn Laar

Waarom kijken andere ondernemers toch vooral naar het buitenland ipv naar multi-channel voor groei? Zie
http://www.berenschot.nl/inspiratie/publicaties-0/virtuele-map/strategy-trends-2012/ voor de absente onlinetrend
Martijn Laar

Carolien

wauw! schoenen kon weleens de volgende markt worden waar online verkopen de offline verkopen overtreffen. Ik hoop dat iederen goed snapt wat hier gebeurt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond