Deel dit artikel
-

Ontslag bij Engage, verlies bij CMGI

Engage , ondermeer leverancier van het gelijknamige admanagement-systeem, ontslaat 175 werknemers. Het besluit volgt op de presentatie van de kwartaalcijfers, waaruit blijkt dat het bedrijf ruim 96 miljoen dollar verlies leed. Ook grootaandeelhouder CMGI presenteerde een groter verlies in het tweede kwartaal.

De omzet van CMGI is verhoogd, maar er wordt nog steeds verlies geleden: 142 miljoen dollar.

Vorige week werd bekend dat Altavista 225 van de 900 werknemers zal ontslaan. De zoekmachine is tevens onderdeel van het netwerk van CMGI. Het gaat al enige tijd minder florissant met het bedrijf, eerder dit jaar vielen al vijftig ontslagen.

Nu is het de beurt aan een ander deel van het CMGI netwerk om "de bedrijfsvoering te stroomlijnen," zoals Engage de ontslaggolf omschrijft in een persbericht. Met het ontslag hoopt Engage 21 miljoen te bezuinigen. In totaal zal 13 procent van het personeelsbestand worden ontslagen. Het ontslag volgt op de bekendmaking van verliescijfers over het vierde (fiscale) kwartaal. Engage maakte 96,8 miljoen dollar verlies, een verlies van 0,67 dollarcent per aandeel.

Eerder deze maand kondigde CMGI al aan dat het af wil van een aantal meerderheidsbelangen. CMGI heeft momenteel zeventien meerderheidsbelangen in internetbedrijven en wil dat terugbrengen naar een aantal van tussen de vijf en tien. De bedrijven die aan CMGI zijn verbonden mogen verliezen lijden. Ook CMGI boekte over de maanden mei, juni en juli een verlies. De omzet verhoogde met 62 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal (en vervijfvoudigde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar) tot een bedrag van 377,2 miljoen dollar. Het verlies bedroeg 142,8 miljoen dollar, wat betekent dat het aandeel 0,49 dollarcent minder waard is geworden.

De beurs reageerde kalm op de bekendmaking van CMGI. De cijfers waren positiever dan analisten vooraf hadden voorspeld. Het aandeel steeg (voorlopig) met 1,54 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond