Deel dit artikel
-

Ontslagen bij VersaPoint

Bij VersaPoint zullen 199 banen verloren gaan. VersaPoint is een samenwerking van Versatel en het Amerikaanse NorthPoint , waarmee beide bedrijven in Europa DSL , een snelle kabelverbinding, wilden aanbieden. Eerder kondigde Versatel al aan het aandeel van NorthPoint in de gezamenlijke onderneming over te nemen, nadat de Amerikaanse partner niet meer kon investeren in VersaPoint.

NorthPoint verwachtte dat het voor 55 procent overgenomen zou worden door het bedrijf Verizon. Na die overname zou het wel weer kunnen voldoen aan de afspraken die het met Versatel had gemaakt. Northpoint zou, op het moment dat het uit VersaPoint stapte, nog 50 miljoen dollar in VersaPoint investeren, maar kon nadat de overname door Verizon was mislukt niet meer aan die betalingsverplichting voldoen.

Versatel gaf in december vorig jaar aan dat het bedrijf het 50 procent belang van NorthPoint in VersaPoint zou overnemen en vervolgens VersaPoint in de eigen organisatie zou integreren. Met de overname was een bedrag gemoeid van 7 miljoen euro.

Gisteren maakte Versatel bekend dat 199 werknemers hun baan zullen verliezen. 27 mensen zullen gedwongen ontslag krijgen, verder betreft het voor een belangrijk deel ook tijdelijke functies die komen te vervallen, aldus Versatel. Versatel gaat 4 miljoen euro besteden aan een sociaal plan.

Ook zal VersaPoint het aanbieden van DSL, snel internet via de kabel geljk ADSL, beperken tot de Benelux en het noorden van van Duitsland. In landen als Engeland, Frankrijk en de rest van Duitsland zullen uitbreidingsplannen niet doorgezet worden. Volgens Versatel stemt het werkgebied en de ambities van VersaPoint daarmee ook meer overeen met die van Versatel. De overname zal wel effect hebben op het resultaat van Versatel. Volgens het bedrijf veroorzaakt VersaPoint een verlies van 10 miljoen Euro op de omzet van Versatel (voor belasting, rente en afschrijvingen).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond