Deel dit artikel
-

Ook Nederlandse artiesten op dual disc

De Nederlandse bands Krezip en Within Temptation debuteren deze week met albums op een nieuwe beeld- en geluidsdrager, de DualDisc. Een zijde van die schijf bevat een normaal audio cd spoor, de andere zijde een DVD. De industrie hoopt hiermee de daling van de verkoop van audio cd's tegen te gaan.

Bruce Springsteen, Destiny’s Child, J.Lo, Backstreet Boys en Usher hebben kort geleden al Dual Discs uitgebracht. In Nederland komt Krezip met een compilatie van de MTV documentaire ’On Krezip’, videoclips en het gehele album in enhanced stereo sound. Fans van het Nederlandse export succes Within Temptation profiteren op de DualDisc ’The Silent Force’ van twee exclusieve bonus tracks, concertregistraties en ook het gehele album in 5.1 surround sound.

Platenmaatschappij Sony BMG, die het product op de markt brengt, verwacht naar eigen zeggen veel van de nieuwe muziekdrager. Er liggen nu zo’n 22 verschillende DualDiscs in de winkel. Later dit jaar volgen er nog meer, zegt Jurgen Post van Sony BMG. De verwachting is dat in de loop van dit jaar albums van bekende nationale en internationale artiesten direct leverbaar worden op DualDisc.

Met de DualDisc hoopt de platenindustrie de teruglopende verkoop van audio cd’s tegen te gaan. In ons land daalde de audiomarkt in 2004 met zeven procent in omzet en vijf procent in stuks. Daarmee is de audiomarkt in 10 jaar tijd met 26 procent in omzet gedaald. Voor de muziek-dvd bestaat echter nog wel belangstelling, zij het dat de verkoop daar ietwat stagneert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond