Deel dit artikel
-

Ook Yahoo doorzoekt betaalsites

Yahoo heeft een nieuwe dienst gelanceerd die Yahoo! Subscriptions heet. De dienst doorzoekt betaalsites zoals bijvoorbeeld FT.com en de onderzoeksrapporten van Forrester, maar ook sites zoals Factiva en Lexis-Nexis van wetenschappelijke uitgevers.

Ook doorzoekt Yahoo Subscriptions ConsumerReports.org, The Wall Street Journal Online en The New England Journal of Medicine. Gebruikers kunnen met behulp van de Subscriptions-dienst content doorzoeken van de sites waarop ze geabonneerd zijn. Mensen die geen abonnement hebben maar die wel op zoek zijn naar bepaalde informatie, kunnen een bepaald artikel tegen betaling ook eenmalig opvragen.

Wetenschappelijke uitgevers en andere partijen die betaalde content leveren kunnen op deze wijze ook een andere doelgroep aanboeren en mensen die op zoek zijn naar bepaalde informatie ook beter te bedienen.

De dienst van Yahoo is niet nieuw. Ook Google en AskJeeves bieden soortgelijke diensten aan. Content achterhalen op betaalsites wordt ook wel zoeken op de 'deep web' genoemd. De dienst van Yahoo wordt in eerste instantie gelanceerd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond