Deel dit artikel
-

Oproep: Onderzoek Emerce 100

Emerce publiceert in november de lijst met honderd beste e-business bedrijven van Nederland. Wie mogen niet ontbreken in het onderzoek?

Inmiddels heeft de Emerce redactie een lijst aangelegd met ruim 150 bedrijven die kanshebber zijn voor een positie in de Emerce 100. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse vestiging, die fungeren als toeleverancier op het gebied van e-business.  De tien categorieën waarin deze bedrijven zijn te vinden zijn:

Marketing
E-commerce
Internetaanbieders/webhosting
Website management
Security
Ict- consulting/ – services
Webdesign/webdevelopment
Software
Asp-dienstverleners
Telecom

Eind augustus wordt begonnen met het onderzoek. Een groep Emerce-lezers zal de bedrijven in een imago-onderzoek beoordelen op kennis, service, prijs en product. De scores op deze variabelen bepalen uiteindelijk de rangschikking in de top 100.

De Emerce 100 zal eind november verschijnen in een oplage van 30 duizend exemplaren en bevat naast de lijst met 100 beste e-business bedrijven van Nederland ook een uitgebreide redactionele analyse van de onderzoeksresultaten. De Emerce 100 wordt bijgesloten bij Emerce 43 en verder verspreid via de kanalen van VNU, onder meer op beurzen.

Uiteraard proberen we zo volledig mogelijk te zijn in ons onderzoek. Via advertenties in Emerce Magazine hebben we al de nodige reacties en suggesties gehad. Denkt u dat uw bedrijf, of willekeurig welk bedrijf, niet op de ‘longlist’ mag ontbreken? Laat het ons weten door te mailen naar redactie@emerce.nl, of onder dit bericht suggesties door te geven (klik hieronder op 'plaats reactie').

Deel dit bericht

134 Reacties

Robin

In de categorie E-commerce mag uiteraard Marktplaats.nl niet ontbreken 🙂

Hans Gort

Redactie,  Volgens mij zou Aim 4 Music niet mogen ontbreken. Aim 4 Music is een nieuwe aanbieder op het gebied van digitale content. Zij heeft onlangs de pitch bij Radio 538 gewonnen.

Ralph Cohen

"Denkt u dat uw bedrijf, of willekeurig welk bedrijf, niet op de ‘longlist’ mag ontbreken? Laat het ons weten:" IceMobile Met vr gr,Ralph Cohen

Maarten

Openprovider (Netnation): http://www.openprovider.nl, Internetaanbieders/webhostingMcxess: http://www.mcxess.com, TelecomTraffic4u: http://www.traffic4u.nl, MarketingBol.com: nl.bol.com, E-commerce

Boris Vesters

Beste redactie, Goed initiatief deze top-100! Dat zal de markt goed doen.  Aangezien wij ook in deze markt opereren, vroeg ik me af of Zylom ook op de voorlopige lijst staat. Daarnaast zou ik, indien mogelijk, graag een blik werpen op deze voorlopige lijst. Wellicht hebben we nog een suggestie. Ik verneem graag een antwoord op beide vragen. Met vriendelijke groet, Boris Vesters 

Vincent Hoogduijn

L.S. Graag zou ik ons bedrijf, http://www.komplett.nl ook in jullie onderzoek terug zien. Met vriendelijke groeten Vincent Hoogduijn

wouter

Suggesties: ICEshop.nlTakeitNow.nlimerge.nl – met TakeitNow in top100 snelstgroeiende technologiebedrijven volgens Deloitte.

Gilles de Smit

In de catagorie 'Internetaanbieders/webhosting' mag bbeyond (www.bbeyond.nl) zeker niet ontbreken.

simone brummelhuis

http://www.iens.nl, volgens de consumentenbond de beste (digitale) restaurantgids van nederland

Robbert Zijlstra

http://www.tooStylish.com, de grootste en snelst groeiende lifestyleportal in Nederland, mag zeker niet ontbreken in de categorieen e-Commerce of Marketing.

Robert Brugman

Uiteraard zie ik ook graag E-folders.nl in de lijst terug!Het aantal folders neemt nog steeds toe en 2004 wordt de doorbraak!

Pieterse

Binck.nl moet zeker in de lijst staan

M Roelofs

Rajnesh Autar

Uiteraard mag een jong, ambitieus en succesvol bedrijf als MWM2 niet ontbreken in de top 100 ! MWM2 is een bureau voor online onderzoek en data collectie. Zij ondersteunen in het uitvoeren van online onderzoek en bieden applicaties waarmee zelfstandig online onderzoek kan worden gerealiseerd. In relatief korte tijd heeft MWM2 een substantieel aantal klanten in verschillende branches, waaronder financiele dienstverleners, overheidsinstellingen, belangenorganisaties en bedrijven uit de mediabranche.

Randall van Poelvoorde

Ik zou graag het bedrijf waar ik zelf werk op de lijst zien: het 100% consumentgerichte en gelukkig steeds bekendere Independer. De afgelopen jaren tegen de trend in succesvol geworden.

Michiel Klonhammer

Ik ben benieuwd welke maatstaven er worden gehanteerd in het onderzoek.Wat ICATT interactive media aangaat zou het een combinatie van zakelijke, creatieve, technologische maar ook menselijke facetten moeten zijn waarbij continuïteit vooropstaat. Zakelijk succes moet gemeten worden aan de hand van het succes door de jaren heen waarbij zeker gekeken moet worden of een bedrijf grote verliezen niet heeft weggepoetst. Succes moet altijd gemeten worden aan de hand van de continuïteit in dienstverlening naar klanten toe en aan de hand van de werkcultuur. ICATT opereert met succes in deze markt sinds 1993 door aandacht te besteden aan deze aspecten van het bedrijf (naast een gezonde winst ;-) groet, Michiel Klønhammer.

Richard

http://www.lunagames.com leverancier van mobile games aan de telecom sector in Azie, Europa, en V.S..

Tom de Smet

Overture en Google, maar eigenlijk Overture dat dit jaar enkele zeer belangrijke partners won en succesvol lanceerde!

Jelmer de Jong

Een tijdje maak ik gebruik van ICStats, zeker goede software! http://www.icstats.nlSecurity, misschien http://www.moenen.org ?www.impulsant.nl , marketing, identity & branding.Celox, ASP nieuwsbrief applicatie. http://www.celox.nlWebhosting: http://www.exsilia.netQurium, internet & marketing http://www.qurium.com als topper natuurlijk (al zeg ik hetzelf) ;). Recent heeft Qurium voor Philips en Minez http://www.innozuid.nl gemaakt.

andre

mijn inzien is het beurs genoteerde Tie Holding een goede kans hebber,zie op http://www.iex.nl onder forum Tie Holding

Marco

In de categorie ASP diensten mag de vooruitstrevende e-billing provider Anachron niet ontbreken.

Howard

"In de categorie E-commerce mag uiteraard Marktplaats.nl niet ontbreken :)" Een grapje hoop ik toch ?!

Henri

KIESKEURIG verdient een plaats op de lijst, aangezien KIESKEURIG maandelijks tussen de 1 en 2 miljoen geinteresseerde consumenten doorstuurt naar een groot aantal Nederlandse (web)winkels. Daarnaast verzocht KIESKEURIG ook voor een deel van deze webwinkels de productspecificaties.

Peter

in ASP-land is Multrix toch een van de leukste en belangrijkste spelers en Siennax mag natuurlijk ook niet ontbreken

Frederieke

Nog klein, maar wel heel leuk en handig: http://www.kaartwinkel.nl. van MMS2P. Via deze site kun je je eigen foto's als ansichtkaart versturen, voor een vast, laag bedrag, over de hele wereld. Betalen doe je via je telefoon. Een heel simpel idee dat elke keer weer ontzettend leuke reacties oplevert!

sjjk

funda: een meer dan gezond internetbedrijf

joost

bijna niet te geloven dat Marktplaats.nl hier maar één keer wordt genoemd! puur nederlands, met heel veel tevreden klanten en volgens mij ook nog redelijk winstgevend

Jose Cabrera

Ik draag in ieder geval voor:Rabobank (internetbankieren/betalen)MarktplaatsEn in alle onbescheidenheid Cramgo in de categorie webdesign/webdevelopment omdat de resultaten die onze klanten halen met internet e.a. er echt tussenuitspringen. 

Jobbert

Wat vreemd dat ik de naam The Reference.SUNTZU nog niet heb gezien!

MD

Mischien moet de jury een minimale omzetgrens instellen om de instroom van suffe webshopjes en webdevelopment clubjes een beetje af te stoppen. Afgezien daarvan vind ik natuurlijk dat een bedrijf als GamePoint BV (www.gamepoint.net) niet mag ontbreken in dit overzicht. Een van de meest bekende onderdelen van GamePoint is natuurlijk http://www.spelpunt.nl, het leukste (en grootste) multiplayer webgames platform van Nederland!

Jos

Een goed initiatief deze top100, maar begint meer op een reclame zuil te lijken dan dat er goed onderbouwde argumenten aangegeven worden waarom een bedrijf in de lijst opgenomen zou moeten worden.

Daniel Donk

In de categorie Internetaanbieders/webhosting:Wanadoo

Marten de Prez

Suggestie voor de rubriek ASP: MemoTrainer (www.memotrainer.nl). Een dienst aan opleiders en uitgevers waarmee zij eenvoudig gepersonaliseerde e-learning kunnen realiseren en aanbieden. MemoTrainer wordt onder andere ingezet door Reed Business Information dochter Elsevier Opleiding & Advies.

Gerard Prins

Ik vind eigenlijk dat ons bedrijf hier zeker niet gemist mag worden. Natuurlijk groot en breed, maar gezien ook weer de laatste initiatieven onder http://www.yatayata.nl incl het magazine nog steeds op de goede weg. LifeandCooking heeft natuurlijk reeds een lange historie.Natuurlijk moeilijk in welke categorie maar kan m.i. : Marketing, E-Commerce en website management  In het kort Unilever mag niet gemist worden.

Bastiaan Preseun

Calanza moet in deze lijst staan: Calanza is in augustus 2000 ontstaan uit de marketing services afdeling van Microsoft Nederland. Grote klant is nog steeds Microsoft voor database management, website onderhoud, webcasts, video producties en events. Zo onderhoudt Calanza bijv. http://www.msn.nl en zorgt voor de contacten met content leveranciers.  (Ingekort door redactie)

Bernd

e-commerce online bouwmarkt: http://www.handig.nl

Jaap Krijgsman

Een vreemde eend tussen de finacieele adviseurs. http://www.kijkenvergelijk.nl

Hans van Dijk

Skipintro.nl moet niet (herhaal: niet) op deze lijst. Niet groot, niet beursgenoteerd, en vooral: niet saai genoeg.

Rudy

MarktPlaza.nl, in 2 jaar gegroeid tot de 4e van Nederland.

Jeroen

Ik denk dat in de categorie 'Webdesign/webdevelopment' een partij als <theFactor.e> (www.thefactore.com) niet mag ontbreken. Recentelijk nog de Gouden @penstaart gewonnen voor de Rangersite van het WNF, verder grote klanten zoals WNF zelf, AMC Ziekenhuis, Provincie Groningen, Zorgverzekeraar IZA-VGZ, Hooghoudt, Holland Railconsult, Royal Delft, Westerscheldetunnel NV en ga zo maar door ;-) Ben uiteraard altijd bereid om ons bedrijf verder toe te lichten.

Roland Sars

In de catogie ASP-dienstverlener mag DDInfo (www.ddinfo.nl) zeker niet ontbreken.DDInfo heeft een online backupdienst ontwikkeld, BackupAgent (www.backupagent.nl). Deze dienst wordt in samenwerking met Surfnet aan geboden aan studenten van het hoger onderwijs. Ook zal de dienst aangeboden worden via ISP's in combinatie met zakelijke DSL-abonnementen.

Koos Koets

Wat een onzin dit, in plaats dat er nuttige suggesties worden aangeleverd lijkt dit meer een soort van spamrubriek te zijn. Mensen wees reeel en eerlijk, en begin niet gelijk je hobby site te spammen.

Rob Zimmerman

Altijd lastig om een bedrijf in een bepaald hokje te stoppen. Enerzijds wil je dat niet als bedrijf, anderzijds is dat door de diversiteit aan dienstverlening ook niet altijd mogelijk. Het wereld wijd opererende WSI Internet Consulting & Education met diverse Nederlandse vestigingen en door Entrepreneur Magazine gezien als de #1 Internet Services Business, is actief op het gebied van Internet Business Consulting, Internet Marketing, Webdesign en Webdevelopment, aanbieden van complete e-business en e-commerce toepassingen en Hosting. Kijk voor meer informatie op http://www.wsiwebsucces.nl  Vriendelijke groeten,Rob Zimmerman

Arno Bouwens

Of ze onder telecom, asp-dienstverlener of software worden geplaatst laat ik aan de redactie.Met Clever office heeft Dionar (Hoofddorp) een product dat een kleinschalig alternatief is voor Citrix en Windows Terminal server dat ook nog eens praktischer werkt.

Jeroen

Om onze concurrenten/collega's hierbij ook te betrekken: voor een groot aantal andere webdesign/webdevelopment bedrijven verwijs ik naar Platform Internet Bureau's Nederland (www.pibn.nl). Hier staan bijna alle grote en degelijke internetbureau's van Nederland genoemd. Leden zijn bureau's met een omzet boven de 1mln euro, aspirant leden liggen daaronder. 

John

Jeroen Rijnen

Beste Redactie, We zien een aantal bekenden van ons en bedrijven waaraan we reeds diensten verlenen of oplossingen hebben geleverd. Wij zullen ons zeker thuisvoelen in de top 100. Daxx Industries, Nederlandse eerste offshore it outcourcing bedrijf, actief sinds 1996. Met vestigingen in Moscow en St petersburg. Voor Software development, Webbased applicaties en OnderhoudNieuwe takken zijn "Daxx Direct outsourcing" hierbij stuur je je eigen offshore team aan en Daxx Mobile creator of mobile games and applications. Meer info http://www.daxx.com  Vriendelijke groet,Jeroen RijnenDaxx 

Peter van Gennip

Uiteraard mag Dedigate | The Uptime Company niet ontbreken. Een belangrijke speler in high end hosting die de afgelopen jaren sterk is gegroeid. http://www.dedigate.com

Robert van Helsdingen

PR Aviation's web site http://www.wegolo.nl (alsmede wegolo.com, wegolo.be en wegolo.de) mag niet op de “longlist” onder het kopje e-commerce ontbreken . (Ingekort door redactie) Met vriendelijke groeten, Robert van Helsdingen PR Aviation BV

ruben

http://www.mplay.nl SEO & Webdesign Jong en dynamisch bedrijf.

Andy Rajangushin

Boeing, Autodesk, EMC, ABN Amro, T-Systems, Harley-Davidson, Universiteits Bibliotheek Amsterdam, TU Delft and many others ( http://www.x-hive.com/corporate/customerlist.html ) can't be wrong: X-Hive (www.x-hive.com) should be on the list

Hans

Zou leuk zijn als er wat echte pure nederlandse internetsites op de lijst komen, die zonder geld van derden zich hebben opgebouwd en hebben overleefd, zoals financiele sites bijv. iex.nl (ook al winstgevend) en http://www.beursgorilla.nl (met die beurs chimpansee) of DFT. Het zou mooi zijn als het een verrassende lijst wordt zonder allerlei standaard namen. Komt emerce zelf trouwens ook op de lijst?

Jan Karel Kleijn

Rosetta met o.a Schoolbanken, Food and Fiends en Bmatched: Social softwareUnity-x webdevelopment maken verassende dingen en stonden 4e in de usability award tussen NS en Airmiles.Voipster e-business en Skype e-commerceBackbase e-businessTimespots telecom/e-commerceEmexus TelecomJungleRating Advies Er mag verder wmbt nog een categorie komen voor mensen die ebusiness concepten bedenken en deze ook opzetten.Youi concepts oa Food and Friends/Bmatched&SlogoBomega concepts oa V3/HubhopJippyMediaRepublic ea. 

Erik Beenen

Niet mogen ontbreken: OverloadedIcemobileT-Mobile 

Buys

Hierbij een kleiner bedrijf, waar wij en onze buren zeer goede ervaringen mee hebben! www.azalp.nl

oud advalue medewerker

Reddion hoort zeker onder marketing. Werken al jaren voor partijen als bijvoorbeeld Unilever.Daarnaast zijn partijen als rosetta erg goed bezig met concepten als schoolbank.

Joep

Dont't forget MAGMA International (www.magmagroup.com).Achter de schermen een belangrijke aandrijfkracht van multimediamarketing en e-business.Ontwikkelaar van platform-onafhankelijke marketingtools.Jammer dat voor deze jongens aan de basis geen catagorie voorhanden is… GroetJoep

Peter Bos

Enkele Groningse bedrijven wellicht?Buy WaysAB infoInquiryWeb Factor

Peter Bos

Mijn eigen bedrijf om niet te vergeten, AAN e-diensten

Peter Bos

Of het Hoogeveense bedrijf Rovecom. Heeft zich via IT voor de agrarische sector opgewerkt tot een zeer betrouwbare regionale speler. Heeft de afgelopen recessie een continue groei gekend!

Maarten Janssen

Kijk eens naar: - http://www.opleidingengids.nl (portal met opleidingen en cursussen van nederland, pas gestart maar explosief aan het groeien)- http://www.angelscompany.com (portal werving en selectie)- http://www.bedrijven.nl (internet bedrijvengids) Deze sites zijn allen gemaakt vanuit een framework dat herhaaldelijk gebruikt wordt en zeer snel is. Motto is snel en zakelijk!! 

Anders Floor

http://www.elmar.nlwww.funda.nlwww.marktplaats.nl (al is het businessmodel en de uitwerking nog een beetje shaky heb ik de indruk) Verder verdient XEED – http://www.xeed.nl – een beoordeling in de categorie ASP. Het levert een applicatie waarmee het marketingcommunicatieproces binnen en rondom bedrijven kan worden gestroomlijnd, gekanaliseerd en beheerst. Een uitkomst voor bedrijven met meerdere vestigingen en verkooppunten. Sterk concept, goed uitgewerkt.

Frank de Jong

"Denkt u dat uw bedrijf, of willekeurig welk bedrijf, niet op de ‘longlist’ mag ontbreken? Laat het ons weten:" InfoSpace Frank de Jong

Tarno

Rekenen jullie Curacao ook nog bij Nederland? In dat geval zal ik http://www.clubmeter.com willen nomineren. Een interessante ontwikkeling namelijk, het online gokken. Tarno Belterman

edwin

Volgens mij mag de ASP inkoopsoftware provider http://www.quotator.com, of http://www.inkoopveiling.nl niet ontbreken.

Rene

Marktleider in dating (volgens multiscope) : relatieplanet.nl

Greg

On-line onderzoek: http://www.test-online.nl/ Ventus-e: http://www.ventus.nl/ The missing link: http://www.tmlc.nl/

Bas Fockens

Mijn eigen bedrijf: Datacon IT & Internet Solutions

mark

Een van de grootste portals en internetaanbieders mag natuurlijk niet ontbreken:www.zonnnet.nl, 100% dochter van ISP en telecombedrijf Versatel. 

Stijn Frederiks

Beste Redactie, Eerlijk gezegd vind ik het zeer storend dat het forum (met jullie als initiator!) verwordt tot een online marketing en PR campagemiddel voor niet-zo-baanbrekende bedrijfjes die nooit van zijn leven op die Top–100 longlist terecht zullen komen. Ik snap best dat jullie het bereik van je lezers willen gebruiken om suggesties en ideeen op te doen voor de Top-100, dat lijkt me de kwaliteit ten goede komen. Maar door dit via het Forum te laten plaatsvinden is er ook voor kansloze bedrijfjes een duidelijke incentive om met goedkeurig van de redactie reclame voor zichzelf te maken. En daar is het Forum gewoonweg niet voor bedoeld. Ik citeer: "Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd." Het mooiste zou zijn als jullie reacties voor dit item gewoon niet meer zouden plaatsen, behalve als het op "meta-niveau" iets toevoegt aan de discussie (zoals bijvoorbeeld een item over de zin en onzin van een Top-100…). Zo krijg je de reacties die je wilt om een goede longlist te maken nog steeds binnen, maar houd je het forum vrij van commerciele rotzooi en open voor inhoudelijke discussie. Stijn

Startveld

Als beheerder van Startveld.nl en andere portalsites wil ik Mbuyu onder de aandacht brengen. Mbuyu is een jong bedrijf voor affiliatemarketing en werkt met software m4n (www.m4n.nl). Het heeft de crisis overleefd en het netwerk wordt steeds indrukwekkender met content materiaal van oa Otto, Wehkamp, Dayzers, Elmar en Pixmania!

Peter Bos

Stijn Frederiks maandag 9 augustus 2004 (9:57) Beste Redactie, Eerlijk gezegd vind ik het zeer storend dat het forum (met jullie als initiator!) verwordt tot een online marketing en PR campagemiddel voor niet-zo-baanbrekende bedrijfjes die nooit van zijn leven op die Top–100 longlist terecht zullen komen. Je ontkomt er niet aan man en paard te noemen als je graag ziet dat enkele bedrijven op de longlist komen. Laat de redactie bepalen welke bedrijven terecht en welke onterecht worden genoemd. Het is niet voor niets een longlist.Relax

Henriette Stroucken

Onderbouwing waarom DIMO, de onafhankelijke woonsite niet mag ontbreken.Het Bredase internetbedrijf Dimo veroverde binnen 4 jaar de huizenmarkt. Het bedrijf ontpopt zich in ruim vier jaar tijd tot de grootste onafhankelijke woning website van Nederland met ruim 25.000 koopwoningen Iets dat absoluut opmerkelijk is te noemen voor een internetbedrijf dat startte, terwijl de internethype op zijn retour was, de huizenmarkt pas op de plaats maakte en machtige concurrenten nog even een paar miljoen extra in hun websites investeerden. Inmiddels is DIMO van de woonsites de enige met de cijfers aan de juiste zijde van de streep, werkt zij samen met de grootste site van Nederland ZONNET, PLANET, WANADOO en LYCOS en klant oa ABN-AMRO, FORTIS, 1500 makelaars etc. DIMO en FUNDA zijn de twee grootste woonsites van Nederland.Voldoende reden om in de lijst voor te komen?  —- Ingekort door redactie Emerce

Derrik van Bemmel

Op de Emerce 100 mag uiteraard onze online shopping portal http://www.winkeloverzicht.com niet ontbreken.Dit is het grootste online winkeloverzicht van Nederland en België en deze is opgezet door een aantal studenten met als doel de online winkelrimboe inzichtelijk te maken voor consumenten. Dit doet deze site op een aantal punten. Online winkels kunnen gratis vermeld worden mits deze aan een aantal eisen voldoen. Wanneer meerdere klachten over een online winkel binnenkomen wordt de online winkel (na verificatie) verwijderd. Daarnaast kunnen bezoekers per online winkel reacties toevoegen over hun positieve of juist negatieve ervaringen met de winkel in kwestie. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.winkeloverzicht.com

Frank

In de rubriek Telecom mag volgens mij Senza Fili niet ontbreken. Nederlandse club van jonge ondernemers die interresante, slimme mobiele toepassingen voor zakelijke gebruikers bedenkt (check http://www.senzafili.com

Jorrit Steinz

In de categorie E-commerce mag http://www.websitelease.com niet ontbreken.  WebsiteLease.com is een dienst van Tritac Systems ( http://www.tritac.nl ) waarmee ondernemingen zonder investering en zonder technische kennis een professioneel website met CMS of uitgebreide webwinkel kunnen exploiteren.  

olle

internet/marketing:het snelgroeiende mulimedia bedrijf verszuz mag zeker niet in deze lijst ontbreken. http://www.verszuz.nl

Marcel

Intratel – http://www.intratel.nl – kan denk ik ook wel op de lijst. Ze zijn gespecialiseerd in VoIP / IP telefonie.

Hayo

Een paar succesvolle online organisaties: – Startpagina.nl (nog steeds overeind)- Mbuyu (bijzonder complete online marketing tool)- Albert Heijn (mooie combinatie van e-business en bricks)- Kieskeurig (de klant als 'onafhankelijke' verkoper) En een paar bedrijven die ze helpen succesvol te zijn: – TMLC (www.tmlc.nl – The Missing Link + Wisdom)- IBAS (www.ibas.nl – produceren bijzondere blauwdrukken voor e-business) 

Suzanne van der Erf

http://www.netpanel.nl, omdat….:- het eerste Nederlandse online panel in 1996 gestart is door NetPanel – NetPanel onder meer actief is op het gebied usability testen en online onderzoek- NetPanel de internethype glorieus heeft doorstaan

Gijs Geurts

http://www.moviemile.com – online dvd verhuur.

Gijs Geurts

Op de kleine discussie wie en wat er hier wordt aangemeld wil ik graag melden dat ik het juist leuk vind om de nieuwe initiatieven zo terug te vinden. Met een uit de vermeldingen is vandaag zelfs zakelijk contact geweest. Verder hoop ik dat er naast een officiele top 100, tevens een groot overzicht komt met alle eBusiness bedrijven aanmeldingen. Een soort Gouden Gids voor eBusiness bedrijven. Tjee, bijna een new business idee. Kortom, Redactie pak dit op en kom met een eBusiness – In Business – Catalogus. vrgr. Gijs Geurtswww.moviemile.com

Jeroen

Elders Websales verdient het om opgenomen te worden in de Emerce 100. Het bedrijf is reeds 7 jaar actief met e-commerce. In 1997 zijn ze gestart met http://www.gsm.nl, wat ondertussen is uitgegroeid tot de grootste gsm portal van Nederland voor het kopen van mobiele telefoons en het afsluiten van abonnementen. In 1999 hebben ze http://www.diga4u.nl toegevoegd aan hun activiteiten. Via deze website wordt bruin-, wit en grijsgoed verkocht en ook deze website behoort tot een van de grootste in de marktsegmenten waarin ze actief zijn.

Karel

De eerste echte glasvezel internet ontwikkelaar in Nederland:- Kenniswijk.nl (www.kenniswijk.nl)- Ons Net (www.onsnet.nu) Dit wordt de toekomst, beleef hem nu in Eindhoven / Nuenen!

Kirsten Tielens

Alex Beleggersbank mag natuurlijk niet ontbreken in de Emerce 100. Particuliere beleggers kunnen via Alex zelf orders sturen naar nationale en internationale beurzen. Alex Beleggersbank is dan ook marktleider op het gebied van online beleggen en de grootste aanbrenger van particuliere orders op zowel de effectenbeurs als de derivatenbeurs van Euronext.

Mebel

e-Markethings ( http://www.e-markethings.nl ) dat o.a. incentive based e-mailmarketing een nieuwe swing gaf door lanceren van Femail.nu, voor en door vrouwen. Adpepper Benelux ( http://www.adpepper.nl ), sterke groei. eBay Nederland ( http://www.ebay.nl ) ondanks dat het onderdeel is van een international heeft de nederlandse tak toch vooral in 2004 hard aan de weg getimmert op marketinggebied. Icemobile ( http://www.icemobile.com ) The missing link ( http://www.tmlc.nl )

Matthijs

Een bedrijf waar al veel over geschreven is in EMERCE is Online DVD Verhuurder EMMYS.nl. Zou dan ook in aanmerking dienen te komen voor de shortlist? Groet,

Bas Flipsen

SokkenDirect.nl mag zeker niet missen in de "longlist", een commodity good op een andere manier verkopen dan anderen doen: sokken op abonnement. Op dit moment de grootste sokkenwinkel op het Nederlandse web.

Paul

Zojuist over gelezen: Ordervision "Ordervision is een systeem waarmee bedrijven hun klantenbestand, orderportefeuille en debiteurenadministratie eenvoudig via het internet kunt beheren. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat ondernemers 24 uur per dag, 7 dagen per week, vanaf elke locatie ter wereld toegang hebben tot deze gegevens. Daarnaast hebben hun klanten na installatie sneller de beschikking over de informatie die zij willen hebben, want ook zij kunnen voortaan altijd en overal inloggen met hun persoonlijke wachtwoord."

antoinette

http://www.cccp.tvwww.cccp.labwww.cccp.comEcht innovatieve crossmedia concepten (bv denk 6pack tv, de site, het cafe, de wijze waarop ze interactie zoeken met kijkers & nu ook Soapstudio)_, werken met veel jonge creatieven die een kans krijgen zich te bewijzen. Bedrijf bestaat al een aantal jaren en heeft stevige basis door 'moederbedrijf' Czar (reclamefilms). Zou daarnaast een lans willen breken voor het opnemen van bijvoorbeeld clubs als ID&T. Uit de event, uitgeefbranche komt veel marketing-, e- en crossmedia vernieuwing 

Piet Ookniet

En van die tekst raakt 'Paul' onder de indruk? 7 dagen per week, WAUW!, 24 uur per dag? Als dat allemaal mogelijk is, tjee!  Ordervision is een systeem waarmee bedrijven (…) via het internet kunt beheren. ??? Volgens mij hebben we met een Maarten te maken en niet met ene Paul: http://www.google.nl/search?hl=nl&ie=UTF-8&c2coff=1&q=ordervision&btnG=Zoeken&lr=lang_nl met als resultaat onder andere: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/002390.html  adloox, bluepark, ordervision, het zal wel…

salo

http://www.levelmonitor.com, anders dan de rest , maar zeker als start-up het vermelden waard

Cold Media

Marketing / E-commerce : M4N partnership software http://www.m4n.nl van Mbuyu Leadtrace.- Is duidelijk in opmars met klanten als Otto, Vodafone & Wehkamp.  

Fleur

ISM eCompany (www.ism.nl) mag niet ontbreken. Leuke club die in 2003 nog op de 39e plaats van de Deloitte Technology Fast 50 stond van snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland.

Sander

Misschien is het interessant om ook naar RSS te kijken. InfoCaster.net heeft voor Nu.nl nl een tamelijk interessant concept gemaakt. http://www.nu.nl/rss De betreffende RSS applicatie zelf is te downloaden op: http://www.nu.nl/img/Nieuwslezer-0.9.8.26.exe

D Roos

http://www.eprojects.nl mag zeker niet ontbreken.De .NET ProSuite biedt een volledige en schaalbare ASP oplossing voor bijna elk bedrijfsproces. Uitgebreid, gebruiksvriendelijk, snel en betaalbaar.

marko

Daisycon (kliks.nl, leadbutler.nl en affiliates.nl) mag natuurlijk niet ontbreken in de sectie marketing.

Bas

Het open source learning content management system 'Didactor' van The Mediator Group http://www.didactor.nl

Boudewijn

Webdesign/webdevelopment: http://www.gawinmedia.com  Zij hebben al meerdere website's voor ons opgeleverd, ze werken snel en weten tenminste waar ze over praten. (Iets wat bij diverse andere partners wel anders verliep)

Stefan van der Veen

Nou, Boudewijn, dat is wel de beste referentie ooit! Ik wil graag http://www.groove-assembly.nl/ nomineren, vanwege dezelfde reden. Ik heb nooit problemen met ze gehad, iets wat ik bij onze vaste leveranciers niet kan zeggen.

Graveland

voor Portal en website management: http://www.wis.nl met het beheerplatform WIS een belangrijke speler in de markt voor beheersoftware voor portals van onderwijsinstellingen.

marc

Een suggestie voor de categorie telecom:  Mobillion BV; http://www.mobillion.nl Specialist in de exploitatie en facilitering van interactieve telecomdiensten (090x, sms, mms, ringtones, etc.). Sinds 2000 uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van mobiele telecomdiensten. Marc Schoutens.

Simone

http://www.skibb.nl is een erg simpele en degelijke website voor ondernemers. Van skibb webdesign is die site.

Paul

Natuurlijk mag ook niet een van de snelst groeiende leveranciers van online onderzoeken ontbreken. In een korte periode heeft ISIZ zich gepositioneerd als leverancier van online onderzoeken. www.isiz.nlwww.enquete.nl 

Wiggert

Twee bedrijven mogen wat mj betreft niet ontbreken: Webtic internet consultancy (www.webtic.nl)en Panelclix/Euroclix (www.euroclix.nl)voor zover ik weet de enige overgebleven permission based marketing site

Henk

Kees

Zie ook http://www.bloomerce.com. Een Nederlands bedrijf met 730.000 leden die door heel europe online onderzoek faciliteren.  Groeit sterk (100% per jaar nu 31 fte), maakt winst en heeft een briljant concept….

Jigal Schrijver

HotSMS – Mobile Messaging Solutions Als één van de grootste onafhankelijke spelers op het gebied van mobiele berichtgeving, houden we ons bezig met SMS-vertising en Direct (Mobile) Marketing (onder andere via 800.000 geregistreerde gebruikers op HotSMS.com) en het ontwikkelen en faciliteren van mobile marketing concepten en applicaties.   http://www.hotsmscorp.com

Ate van der Meer

Het Sneker internetbureau Snakeware dat onlangs in het niews was als initiatiefnemer van het Fryslân House mag natuurlijk niet ontbreken.

Edwin Noordermeer

Marktplaatsbouwer en internetveiling specialist TotalWeb uit Eindhoven mag niet ontbreken in deze lijst. TotalWeb bestaat in september 6 jaar en is een fast50 bedrijf.  

BG

Het nederlandse bedrijf Tridion mag zeker niet ontbreken op de lijst bij 'Website management'. Zij brengen een sterk stuk software en luisteren steeds beter naar hun klanten. Hun oplossing stijgt boven andere aanbieders uit door flexibiliteit, gebruik van XML en 'blueprinting' van content. Ik werk overigens niet bij dit bedrijf :-).

Bart Termorshuizen

Clockwork, de leidende dienstverlener op het gebied van interactive marketing, e-commerce en self service mag niet ontbreken! www.clockwork.nl

guy

Anoniem

Laat ik Watchmouse (zie het nieuwsbericht over Lost Boys / Watchmouse) dan maar voordragen.

Ron Bel

http://www.bitsdontbyte.nl  Ik wil ook wel op die lijst natuurlijk. 😉

A Wilmink

Castle Electronics: http://www.castle-e.nl

Henk Bushoff

In de categorie E-Commerce mogen niet ontbreken:Rabobank.nlT-mobile.nlLocatienet.nl en Routenet.nlLotto.nlToto.nlJaarbeursutrecht.nl In de categorie Marketing:webads.nl In de categorie Internet aanbieders/Webhosting:Info.nl, specialist voor Managed Hosting, waaronder bovenstaande In de categorie Webdesign/Webdevelopment:Info.nl, die online toepassingen ontwikkely voor o.a. bovenstaande opdrachtgevers. In de categorie ASP dienstverleners:Locatienet.nlRoutenet.nl In de categorie Telecom:T-mobile.nl 

Bart Manuel

Webdesign/webdevelopment:Tam Tam (www.tamtam.nl) 

redactie

T.a.v. de redactie: De laatste reactie die te lezen is, is van 11 augsustus, daarna zijn er veel nieuwe reacties geweest, maar die staan niet op de pagina. Zouden jullie hiernaar kunnen kijken? Refresh helpt ook niet…. Succes!

Chris de Waard

Zo, terug van vakantie, dus meteen vol erin :)www.cu2.nl

InterDVD

Heleen Sluijs

Helaas is er geen categorie webredactie, want dit is volgens ons een essentieel onderdeel van internet. Als enige echte webredactiebureau is Romae (www.romae.nl) de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een professionele organisatie waar kwaliteit steeds opnieuw de boventoon voert. Met een portfolio van 50 tevreden klanten, een bestand van 800 freelancers die graag voor ons werken en 20 mensen in vaste dienst zijn wij (geruisloos?) uitgegroeid tot een serieuze speler binnen de wereld van internetbedrijven in Nederland. Ons specialisme is het onderhouden van websites in een zeer breed perspectief. Door onze eigen opleidingstrajecten hebben onze mensen veel kennis van diverse toepassingen, Content Management Systemen en nieuwe ontwikkelingen op internet.  

Andre

http://www.EnqueteViaInternet.nl (It's all in the name)www.WeBBuddy.nl (De beste uptime monitor die ik heb getest – en dat waren er veel)

Pien

De winnaar van de Broos van Erp Prijs en een Spin Award mag uiteraard niet ontbreken: BACKBASE.

Henriëtte Gerlsma

WebRegio Interactie mag ook zeker niet ontbreken!-enige locale internet portaal in Nederland dat geld verdient met een online platform (www.WebRegio.nl)-on- en offline marketing onder een dak!-in 4 jaar tijd meer dan 350 websites gerealiseerd bij het MKB, gemeentes en woningbouwverenigingen-verzorgen van content voor talloze sites-e-mail marketing en zoekmachine marketing staan hoog in het vaandel! Zeker een kandidaat voor de top 100!Gr. Henriëtte Gerlsma

H Schoeman

Smart Technologieswww.smarttech.nl Een van de nieuwste en meeste technologisch innovatieve bedrijven in Nederland. Als enige in de wereld 2 referenties in de Mobile Lottery/Betting markt. Daarnaast bedenker en uitvoerder van meerdere vooruitstrevende applicaties voor Telecom, Finance en B2B markten. (Zie artikel Emerce No.39)

thefactore

Roman Clemens

Inpactwww.inpact.nl Voor de categorieen: Marketing, Website management en Webdesign/webdevelopment heb ik de volgende aanrader: Een Internet-communicatiebedrijf dat goed aan de weg timmert is Inpact uit Utrecht. Naast de creatieve vaardigheden zijn ze goed onderlegd in Internet Strategie, Interactive Marketing en CRM. Bovendien hebben ze dit jaar een spin-award gewonnen. Inpact is drie jaar geleden van start gegaan en zijn daarna behoorlijk gegroeid en maken goed werk…. een aanrader dus!

Redactie Emerce

================Aanmelding gesloten===================== Dank voor alle tips en suggesties, ook via e-mail. In totaal heeft de redactie van Emerce rond de 300 reacties binnengekregen. Uiteraard vaak met bedrijfsnamen die al door ons op de longlist waren geplaatst, maar in een aantal gevallen ging het ook om partijen die we onverhoopt over het hoofd hadden gezien. We denken dat de huidige lijst een goed uitgangspunt vormt voor het bepalen van de Emerce 100. Het onderzoek zal binnenkort gestart worden. Eind november verschijnt de Emerce 100 als bijlage bij Emerce Magazine no 43.  =============================================================

Niek van Dijk

Ik sluit me graag aan bij de suggestie om de longlist uit te bouwen tot een "gouden gids", waarbij iedereen zijn eigen lovende kwalificaties mee mag geven. Vaker "stemmen" levert meer "duimen op", etcetera. Allemaal heel arbitrair en subjectief, maar wel compleet. De top 100 is vooral bedoeld als advertentiefuik en aandachttrekker, en zeker dat laatste lukt al prima. Goed gedaan Emerce!

Niek van Dijk

Ik heb mijn reactie ingestuurd VOOR de redactie haar "Aanmelding gesloten" melding plaatste. Eerlijk is eerlijk lijkt me, dus alsnog plaatsen mijn reactie al is die misschien onwelgevallig.

insider

Ik weet niet voor alle categorieen een goede kandidaat, maar de volgende horen zeker in de lijst: ASP dienstverlener: http://www.nedstat.nl/  E Commerce: http://www.marktplaats.nl/ http://www.inkoopacties.net/  Marketing: http://webads.nl/  Security: http://www.moenen.org/  Software: http://www.react.nl/  Telecom: http://www.tomtom.com/

Jeroen Loeffen

Beste redactie, Op deze lijst mag Modern Media, de leverancier, ontwikkelaar en service provider van al onze internet communicatie toepassingen zeker niet ontbreken. De gereedschappen, oplossingen en mensen van Modern Media dragen reeds jaren constructief bij aan de communicatie innovatie en het succes van onze klanten.  Jeroen Loeffen, Villa Koopzicht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond