Deel dit artikel
-

Opsteker voor platenindustrie

Het Israëlische iMesh, dat peer-2-peer software maakt waarmee online muziekbestanden kunnen worden uitgewisseld, gaat 4,1 miljoen dollar betalen aan de muziekindustrie vanwege inbreuk op de auteursrechten. Dat betekent een flinke opsteker voor de platenindustrie.

De Recording Industry Association of America (RIAA) sleepte iMesh vorig jaar september voor de rechter. Het Israëlische bedrijf, dat verder gaat als Bridgemar Services, gaat akkoord met een door een Amerikaanse rechtbank goedgekeurde schikking. Waarom iMesh heeft geschikt is niet duidelijk.

Bridgemar heeft verder beloofd dat het later dit jaar een technologie zal toepassen die het illegaal kopiëren of verspreiden van auteursrechtelijk beschermde muziek zal tegengaan. Tot die tijd blijft de huidige uitwisselsoftware beschikbaar.

Het programma iMesh wordt wereldwijd door circa 76 miljoen internetters gebruikt en is net als de software van Kazaa gebaseerd op het programma Fasttrack. Twee jaar geleden kwam Audiogalaxy al tot een schikking met de RIAA om verdere rechtszaken te voorkomen. Van de kant van de RIAA lopen nog verschillende rechtzaken tegen individuen. Vorige maand werden nog 206 individuen uit Washington, 55 uit Denver en 213 uit Saint Louis voor de rechter gedaagd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond