Deel dit artikel
-

Orange komt met groepsgesprekdienst

Orange heeft in het Verenigd Koninkrijk een groepsgesprekdienst gelanceerd die Talk Now heet. Bedoeling is dat de dienst volgend jaar ook in Nederland en in andere Europese landen geintroduceerd wordt. Met de dienst kunnen tien mensen tegelijkertijd te woord worden gestaan.

Talk Now kan voorlopig alleen op toestellen van Alcatel, LG, Nokia, PalmOne en Sagem. Met de dienst kan ook worden bekeken wie er op een gegeven moment wie er wel en wie er niet in zijn voor een gesprek. Volgens Orange is de tool ook geschikt om zogeheten conference calls te houden.

Volgens Orange is de functionaliteit van Talk Now de afgelopen negen maanden uitvoerig getest in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Met Talk Now een proef gedaan met 400 mensen in het Franse bedrijfsleven en onder 300 Franse consumenten.

Van de laatste groep zei driekwart van de gebruikers de dienst voor de lol te gaan gebruiken, terwijl 67 procent van hen zei Talk Now als een praktische tool te zien. Talk Now moet volgens Orange worden gezien als een aanvulling op het gewone gespreksverkeer en als aanvulling op instant messaging op de mobiele telefoon. Wanneer de dienst precies in Nederland gelanceerd wordt, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond