Deel dit artikel
-

Orange sluit tv-deal voor Xbox

Telecombedrijf Orange gaat vanaf het voorjaar dertig tv-kanalen aanbieden via Xbox Live. Abonnees in Frankrijk kunnen het spelapparaat van Microsoft dan als televisie gebruiken.

De overeenkomst tussen Orange en Microsoft is vorige week getekend. Met behulp van Kinect kan de Xbox met behulp van spraak worden aangestuurd. Woordvoerder Xavier Perret van Orange zegt dat Orange TV thuishoort op ‘elk scherm in huis’.

Begin deze maand werd al bekend dat Microsoft in de VS ook tv-programma’s via de XBox gaat doorgeven. Onder meer van Verizon’s FiOS TV, sportzender ESPN en Syfy. Volgend jaar komen daar HBO Go en Comcast’s Xfinity on Demand bij. Microsoft liet toen ook al doorschemeren dat men eenzelfde aanbod in Europa wilde realiseren. Blijkbaar worden nu per land contracten gesloten.

Volgens marktvorser Nielsen worden spelmachines als XBox, Playstation en Wii steeds meer ingezet voor online streaming. Wii is daarbij veruit favoriet. Sinds 2010 is het aantal livestreams via deze platforms met 7 procent gestegen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Xander

Een spelcomputer als TV gebruiken, dat is knap zonder tv scherm! De spelcomputer wordt gebruikt als Set Top Box voor bij je TV. De Playstation was dat al. Beide apparaten zijn ook al zeer geschikt als media speler om je films mee af te spelen over wifi op je TV

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond