Deel dit artikel
-

Orders van 75 miljoen voor Imtech

update Technologiebedrijf Imtech uit Gouda heeft deze week orders ter waarde van 75 miljoen euro gekregen. Imtech gaat de technische infrastructuur aanleggen voor zowel een petrochemische fabriek op de Maasvlakte als een 155 meter hoog kantoorpand in het centrum van Frankfurt.

De order van het petrochemieconcern Lyondell en automatiseerder ABB/ Lummus die begin deze week bekendgemaakt werd bedraagt 40 euro. Vandaag meldde Imtech dat het van Deka Immobilien Investment een opdracht ter waarde van 35 miljoen euro heeft gekregen voor de aanleg van de technische infrastuctuur van het 155 meter hoge kantoortoren 'Skyper' in het centrum van Frankfurt.

Imtech heeft zijn wortels in de electrotechniek en werktuigbouw, maar is inmiddels op meerdere gebieden actief, waaronder ICT. De ICT-onderdelen van het bedrijf worden volgend jaar samengevoegd tot Imtech ICT, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Imtech betitelt zichzelf als een 'system integrator', met de focus op automatisering, systeemtechnologie, installatietechniek en ICT. Het bedrijf is actief in vijf Europese landen, de meeste van de ruim 14 duizend werknemers werken in Nederland (8.559).

Imtech doet het redelijk goed in een moeilijke markt, waarin andere bedrijven met slechte tijdingen dienen te komen. Het bedrijf zag in de eerste helft van dit jaar het bedrijfsresultaat met 3,1 miljoen euro toenemen tot 29,5 miljoen euro, een groei van 12 procent. De omzet steeg met bijna 200 miljoen euro tot 922 miljoen euro (groei van 40 procent), dit werd echter voor een belangrijk deel veroorzaakt door overnames. Autonoom groeide de omzet van het bedrijf met 5 procent.

De petrochemische fabriek die Lyondell op de Maasvlakte laat bouwen is de elfde in zijn soort, vandaar ook de naam PO-11. Imtech gaat "een omvangrijk deel" van de technische infrastructuur van deze fabriek opzetten. Een deel daarvan bestaat uit een 'analyser systeem', dat ervoor zorgt dat de verschillende productieprocessen in de bedrijven continu worden gemeten en gecontroleerd. Een aanvullend systeem zorgt ervoor dat de 96 'analysers' online gecontroleerd kunnen worden.

In Frankfurt is Imtech verantwoordelijk voor onder meer data- en telecommunicatie. Het legt een LonWorks Network Operating System (LON) aan, een methode om via een ingeplaatste chip alle technische oplossingen in het gebouw te controleren en sturen, vanaf een willekeurig punt in het communicatienetwerk. Er worden in het gebouw 12 duizend van dergelijke informatiepunten aangelegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond