Deel dit artikel
-

Otto investeert in supersnelle internetkoerier

De investeringstak van e-commercebedrijf Otto neemt een belang in het Engelse Shutl. De internetkoerier claimt een van ’s werelds snelste distributeurs te zijn. Het polste Usain Bolt of hij een bijbaantje zocht in ruil voor aandelen.

E.ventures van Otto is een van de twee nieuwe investeerders in Shuttl. Het bedrijf maakt bekend dat het nog eens 3,2 miljoen dollar aan nieuw groeigeld heeft opgehaald (PDF). Dat volgt heel kort op de financiering van twee miljoen die in augustus werd aangetrokken.

Beide kapitaalinjecties zijn erop gericht om Shutl snel uit te rollen in de grote steden van Amerika. Notion Capital is de andere participant in deze ronde. In augustus werd koeriersbedrijf UPS mede-eigenaar.

Het concept van Shutl geniet zichtbaar meer vertrouwen op de Amerikaanse markt dan in Europa. Beide financieringsronden zijn er opgericht om de Engelse slimmeriken nog in het eerste kwartaal van 2013 operationeel te krijgen in de V.S.

Shutl is een netwerk van lokale koeriers waarop online retailers met lokale uitleverpunten zich kunnen aansluiten. Een consument die bij een webshop koopt, ontvangt zijn bestelling óf binnen negentig minuten óf in een zelf te kiezen tijdblok van een uur.

De Engelse ondernemers peilden in augustus nog of hardloper Usain Bolt geen trek in een bijbaantje had bij hen. “Een of twee uur van uw tijd en we breken ons eigen record van negentien minuten tussen klik en bezorging. In ruil voor uw tijd, ontvangt u een procent van de aandelen”, leest de semi-open brief.

Foto: Jesse Millan (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

jelle

Ben benieuwd wanneer deze logistieke stap in Nederland te uitvoer zal worden gebracht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond