Deel dit artikel
-

Oud-bestuurder Smeets keert niet terug bij Newconomy

In de pogingen om een reddingsplan voor Newconomy op tafel te krijgen, is Ruud Smeets, oud-lid van de raad van bestuur, definitief afgehaakt. Oscar Appeldoorn, het derde lid naast Maurice de Hond, heeft nog geen besluit genomen. Hij is wel indirect betrokken bij de onderhandelingen met eventuele nieuwe partners.

Of Appeldoorn daadwerkelijk terugkeert, hangt volgens hem af van de toekomstplannen. "Als het in het belang van Newconomy is dat ik terugkom, dan doe ik dat graag. Het is immers ook in mijn belang dat het bedrijf weer op koers komt". Appeldoorn heeft een belang van 6,2 procent in de onderneming. Hij zegt wel 'indirect' betrokken te zijn bij de onderhandelingen, maar wat dat precies betekent zegt hij niet.

Zijn oud-collega Ruud Smeets zal in ieder geval niet terugkeren bij de investeerder. Smeets, die nog wel een belang heeft van 5,2 procent in Newconomy, is al bezig met 'andere dingen', zegt hij. De lock up, de tijd waarin hij geen aandelen mag verkopen, eindigt eind april. Binnenkort zullen zijn nieuwe plannen naar buiten komen.

Wie nu bij het maken van de nieuwe plannen betrokken zijn, wil de enige bestuurder Maurice de Hond nog niet zeggen. "Er wordt op dit moment met veel partijen gesproken, maar ik doe geen mededelingen over de deelnemers van de gesprekken."
ABN Amro heeft in ieder geval een stem in het plan dat half april gepresenteerd zal worden. Ook ondernemer Jules van der Vegt is naar verluidt nog steeds betrokken bij de operatie. Hij onderhandelt namens een groep anonieme investeerders.

Het heetste hangijzer in de onderhandelingen blijft de situatie Pieterman. De oud Wish-eigenaar krijgt nog steeds achttien miljoen euro van de onderneming, maar Pieterman heeft zelf nog niets gehoord over een oplossing, zegt hij. Weet u dan hoe het af gaat lopen? "Ik heb wel een scenario in m'n hoofd, ja." Of Pieterman in dat scenario nog de rechter wil inschakelen, laat hij in het midden. "We wachten eerst af."
Tegen de slotkoers van gisteren, 0,70 euro, is de waarde van Newconomy overigens maar een kleine twee miljoen euro hoger dan de schuld aan Pieterman.

Deel dit bericht

4 Reacties

Ruud Smeets

Overigens betekent dit niet dat ik geen vertrouwen heb in Maurice de Hond of zijn plannen voor een gezonde doorstart van Newconomy. De suggestie die in het stuk gewekt wordt door het einde van de lock-up periode te koppelen aan mijn `niet terugkomen`, namelijk dat ik mijn aandelen na die periode direct op de markt zou willen brengen, is dan ook volledig misplaatst. Er zitten veel prachtige bedrijven in de Newconomy-portfolio waarvan ik de volle overtuiging heb dat zij op middellange termijn alle twijfels rondom de levensvatbaarheid van internetbedrijven zullen wegnemen. Vriendelijke groet,

Teun van Essem

Ruud,wees toch serieus (hoewel je natuurlijk hier niet publiekelijk kunt zeggen wat je denkt). De portfolio van Newconomy is zo sterk of zwak als het sentiment van de markt weet/inschat. Gezien de bagger die deel uitmaakt van de portfolio, zijn de kleine belangen in Ilse en Tie natuurlijk totaal niet relevant. Als dan bovendien iemand als Peter Vervest (die ik heel wat hoger inschat dan Maurice "ikweethetbeter" de Hond) afhaakt omdat jullie niet uit een waarderingsvraagstuk komen betreffende de meest waardeloze investering (Wish), moet ik vraagtekenszetten bij jullie eigen (gebrek aan) perceptie. Ik hoop dat de aandelen niet op 0,00 staan als je lock-up afloopt, dan hou je misschien nog wat over als je ze dan verkoopt ! De rest van de aandeelhouders/non-insiders zijn namelijk nu toch al gepakt, dus dan is het zaak dat er tenminste een paar mensen beter worden van jullie efforts. MVG 

John Galoway

Beste Ruud, Je laat in je reactie weten dat je wel vertrouwen hebt in de doorstartplannen van Maurice de Hond (whatever die mogen zijn). Een beetje vreemd in dat licht is dat je wel definitief afscheid van Newconomy neemt. Kennelijk is je vertrouwen dus toch niet zo groot als je ons wilt doen geloven.Hetzelfde geldt natuurlijk voor de bedrijven in het Newconomy netwerk. Als je zo veel vertrouwen in de portfolio van Newconomy hebt, dan doe je toch juist alles om aan boord te blijven? Voor mij rijmen wat je hier zegt en wat je doet niet met elkaar.Als gedupeerde belegger kan ik nou niet staan te juichen bij het door jouw getoonde commitment. Je (ex)collega bestuurder Maurice de Hond vecht tenminste nog voor wat hij waard is en verdient hiermee heel wat meer respect dan jij. MVG 

Pepita

In plaats van continu (op z'n Nederlands) te lopen zeuren, moet je mensen de ruimte geven 'to gracefully bow out' of op z'n Japans de mogelijkheid geven om geen gezichtsverlies te leiden. Houd je ons op de hoogte van wat je gaat doen Ruud? Veel succes in ieder geval.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond