Deel dit artikel
-

PageToStart wil dochters Startpagina overnemen

Het Nederlandse bedrijf PageToStart heeft, in navolging van Startpagina , besloten ook te gaan werken met zogenaamde dochters. In de ontstane commotie rondom de financiele positie van de Startpagina-dochters, wil managing director Arjan de Raaf proberen de dochters over te halen naar zijn site te komen. Uiterlijk lijken de twee pagina's overigens verdacht veel op elkaar.

De timing van De Raaf duidt op een agressieve overname-poging van de dochters. Veel Startpagina-dochters beraden zich momenteel op de toekomst. Net als bij het initiatief van uitgever IDG, wil De Raaf zijn dochters ook een aandeel in de organisatie geven. Ook zal de dochterpagina meedingen naar opbrengsten die gegenereerd worden op de homepage van PageToStart en kan de dochterpagina gebruik maken van de diverse samenwerkingen die PageToStart met partners heeft gesloten zoals nieuws, weer en de zoekmachine Vinden.nl.

"PageToStart hoopt met dit alternatief een nieuwe mogelijkheid voor de huidige dochterpagina's te bieden waarbij eigendomsrechten en andere zaken een duidelijke zaak zullen zijn." aldus Arjan de Raaf.

Wat PageToStart onderscheidt van concullega Startpagina is het Europese karakter. De site verschijnt in twintig landen, in elf verschillende talen. De Raaf schrijft in een persbericht dat de dochters hun pagina, met behulp van een taalswitch, zo in meerdere landen kunnen onderhouden.

Deel dit bericht

10 Reacties

William Foughty

Het is gewoon zielig hoeveel startpagina-klonen er zijn. Kan niemand zelf iets goeds bedenken. Nieuw-productontwikkeling en creativiteit is ver te zoeken in de IT-/internet-wereld.

doet er niet toe

Arjan de Raaf? De Gier zou beter op z'n plaats zijn… dit is typisch een voorbeeld van 'de een z'n brood…'Nu weet ik dat mensen erg hongerig zijn naar de vele (investors-)miljoenen die ventures op het Internet met zich mee schijnen te brengen, maar dit vind ik wel erg laag. Verbaasde ik me al over het feit dat IDG dit concept notabene wil uitvoeren, komt Arjan 'persbericht' de Raaf gisteren met het heugelijke nieuws dat zijn PagetoStart (what's in a name?) "een nieuwe mogelijkheid voor de huidige dochterpagina's biedt waarbij eigendomsrechten en andere zaken een duidelijke zaak zullen zijn." Kom op zeg, dit is toch van de zotte??Ok, Startpagina heeft de fout gemaakt om niet helemaal open kaart te spelen, maar heeft wel dmv magneetwerking het succes gekregen dat zij heeft verdiend. En dat zij vervolgens op haar apotheose door menigeen neergehaald wordt omdat succes schijnbaar niet mag (?) in Nederland is natuurlijk jammer, maar dan -ben ik ook eerlijk in- hadden Duck & consorten alles even net ietjes beter moeten regelen/communiceren met de dochters. Rest mij alleen nog te melden dat ik hoop dat de Startpagina-soap snel tot een einde komt, want het zou zonde zijn als een successtory als dat van Startpagina zo zou moeten eindigen; overgaan in de handen van een Judas van de Nieuwe Economy… 

Marco van Gimst

PageToStart is niet puur Nederlands gericht, http://www.boogo.nl is daarentegen puur gericht op Nederland. Momenteel krijgen we iedere dag meer dan 10 aanmeldingen van huidige of voormalige beheerders van startpaginadochters. BooGO! Startpagina heeft nimmer gepretendeerd een vrijwilligersorganisatie te zijn, maar is vanaf de start, puur commercieel van opzet. Net als startpagina draait BooGO! Startpagina vanaf de eerste maand winst, echter laat BooGO! haar subpagina`s volledig vrij en komen de opbrengsten voor 100 % ten goede aan de beheerders/vrijwilligers van de subpagina`s. Wanneer de huidige subpaginabeheerders van welke opstartpagina dan ook, menen in de toekomst te moeten samenwerken met een gedegen organisatie, die zich inzet voor de belangen voor haar vrijwilligers, dan kunnen deze zich aanmelden op http://www.boogolinks.nl  Managment BooGO! Internetdiensten.M. van Gimst

Ikkuh

Ach ja, over een tijdje zal blijken dat er zoveel alternatieven zijn van link paginas (want meer is het niet) en dat heeft vanzelf tot gevolg dat ze geen ruk meer waard worden.. Een goede zoek engine zal je precies dezelfde resultaten gaan geven. Dat ze daar eens een goede versie van maken die deadlinks meteen verwijdert. Er zijn al varianten die op kwaliteit filteren ipv op domweg hits, dus een startpagina (of clone) zal nooit een lang leven hebben.Portal hype .. en hoe lang duurt een hype gemiddeld?

Ton van den hoogen

Het is langzamerhand duidelijk aan het worden dat de 'dochters' van startpagina blijkbaar veel waarde vertegenwoordigen. Nu nog maar hopen dat ze deze waarde op een juiste manier weten te benutten. Om maar eens een kleinigheid te noemen die gevonden werd in de voorwaarden bij boogo (een kloon van startpagina):——–Wanneer er, al dan niet vrijwillig, een einde komt aan het beheer van partner over het onderwerp, verkrijgt BooGO! Internetdiensten de volledige rechten over de verzamelde links. Het is partner hierna niet langer toegestaan de collectie aan te wenden voor eigen gebruik of verkoop aan derden.——–Dit kan zo overigens helemaal niet, maar dat terzijde. Het gaat om het idee hoe er om wordt gegaan met partners. Overigens zijn de inkomsten van een pagina bij boogo voor 100% voor de partners zelf, dus dat is hier weer een pluspunt. Een ander niet al te onbelangrijk punt is wat je eigenlijk mag verwachten als je je aansluit bij een overkoepelende pagina. Boogo kent op de homepage de laatste tijd maar liefst tussen de 10 en 20 bezoekers per dag. Daar hoef je dus niet veel doorklikken van te verwachten. Hoe ligt dat bij de anderen? Kortom: verkoop je huid duur, of beter nog: verkoop hem helemaal niet…..

zr-man

Yep, de startpagina hype is op volle toeren en het is inderdaad niets anders dan een link pagina. Als iemand zich afvraagt of er nog nieuwe en inovatieve dingen bestaan die je Internet experience verbeteren dan hoef je nog maar drie weekjes te wachten… Groet, Dennis Hettema

Pieter Bas Vencken

Is Arjan de Raaf niet die kerel van Media Highway? Ik kan me nog herinneren dat zij de producten van NedStat kopieerden en vervolgens met een andere naam aanboden als hun eigen ontdekking. Wat dat betreft heeft hij z'n strategie dus niet echt gewijzigd.Hij was wel erg vermakelijk want als hij een persbericht uitbracht stopte hij dat onder de ruitenwissers van zijn concurrenten tijdens Internet in Business. Jammer van de spelfouten….maar daardoor des te vermakelijker.

Bionic Vapour Boy

Arjan de Raaf, was hij ook niet van Real tracker, die goedkope nedstat rip off? begrijp me goed, ik ben helemaal niet tegen concurrentie, integendeel. Maar de manier waarop sommigen schaamteloos met de ideeen van anderen aan de haal gaan, en dan ook nog eens uitgevers als IDG na-aperij verwijten, is gewoon tenenkrommend. Misschien moeten we voor al die startpagina rip-offs gewoon een nieuw toplevel domain introduceren, .nep Bovendien vind ik dat die zogenaamde gedupeerder webmasters van dochterpagina's ook wel eens een toontje lager mogen zingen. De intellectueel eigendomsrechten van die content is toch van die webmasters? Nou dan, dan zijn zij toch niet verkocht. Dan is het nog mooi dat ze f 1000 krijgen. Je kunt natuurlijk zeggen dat ze hebben mee geholpen aan de bekendheid van startpagina.nl, maar is het niet eerder andersom? Startpagina was de publiekstrekker, daaruit zijn de dochters ontstaan. Durk, laat mij die schandalige bende vrijwilligers maar even kort toespreken: "The beatings will continue, until moral improves"En voor Emerce een waarschuwing. Het zal niet lang duren voordat mercetoe.com verschijnt. Jullie zijn gespot door Arjan.

Goudlinkje

Ach ja, je kan de links ook bijhouden zonder gebruik te maken van ´vrijwilligers´, dat lijkt me bij een commerciële pagina wel zo eerlijk en eenvoudig.Het resultaat kan dan zijn dat er voor iedere subcategorie gekozen wordt voor de populairste sites, waardoor je op één site in één oogopslag de meest gebruikte links vindt: http://www.goudlinkje.nl .Maar daar heb je mij wel bij nodig! ps Plaatsing in de top tiens is bij mij dan ook niet te koop! 

Mark

Het is op zich niet te veroordelen om een ander zijn idee over te nemen. Let er echter wel op dat je dit dan nog beter doet. Met andere woorden, probeer niet de dochters van startpgina.nl over te nemen door ze vrijwillig aan jullie pagina te zetten. Zet ze tegen een redelijke vergoeding aan de gang, dan hebben deze dochters ook iets aan hun werkzaamheden binnen jullie portal. Mark

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond