Deel dit artikel
-

Palm los van 3Com

3com en Palm kondigen aan uit elkaar te gaan. Palm zal apart naar de beurs gebracht worden. Sinds twee jaar is Palm Computing een dochteronderneming van 3Com, maar 3Com wil meer geasocieerd worden met de networking business, terwijl Palm zich meer focust op handhelds en andere mobiele apparatuur.

Volgens Chief Executive Officer Eric Benhamou kunnen de twee ieder apart meer flexibiliteit en focus ontwikkelen, en zo meer waarde creëren voor aandeelhouders, klanten en werknemers.

Inmiddels zijn er zo'n 5 miljoen Palm handhelds op de markt en Internet onderzoeksbureau IDC (International Data Corporation) verwacht dat er in het jaar 2001 ruim 13 miljoen handhelds in omloop zijn.

3Com is opgericht in 1979, is specialist in netwerktechnologie en heeft wereldwijd klanten als Amazon.com, Deutsche Bank en America Online. Het bedrijf heeft wereldwijd 13.000 werknemers in 48 landen.

Palm is opgericht in 1992 en is leider geweest in de opkomst van handhelds in 1996, met de introductie van haar Pilot 1000 en 5000 producten. Palm gelooft er heilig in dat handheld computers de oplossing zijn voor mobiel kantoorwerken.

Persbericht 3Com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond