Deel dit artikel
-

Paypal: geld overboeken via Palm

Het Amerikaanse bedrijf Confinity heeft software ontwikkeld waarmee bezitters van Palm Organizers onderling geld aan elkaar kunnen overmaken: PayPal. Oprichter Peter Thiel heeft diverse investeerders weten aan te trekken voor een lancering dit najaar als gratis te downloaden programma, dat op termijn ook voor mobiele telefoons en pagers beschikbaar zal komen.

De vinding van Thiel maakt het mogelijk zonder directe tussenkomst van een financiële instelling geld over te maken. Pay Pal werkt enigszins als een afstandbediening van een tv. Via een infraroodstraal kan op korte afstand geld worden bijgeschreven op een andere Organizer. Thuis kan de ontvanger het bijgeboekte bedrag eventueel op zijn bankrekening bij laten schrijven.

Thiel richtte zijn bedrijf vorig jaar op, samen met onder andere handheld encryptie pionier Dan Boneh – hoogleraar computer technologie aan de Universiteit van Stanford. Vertrouwen in de veiligheid van Pay Pal is dan ook groot. Minstens zo veilig als een cheque of een creditcard, verklaart Thiel – maar vooral veel makkelijker.

Confinity richt zich, zoals veel technologie bedrijven, in de eerste plaats op de verbreiding van zijn programma, alvorens aan winst te denken. In eerste instantie richten ze zich op 100.000 gebruikers. In Amerika alleen al zijn vier miljoen mensen met Palm Organizers. Rob Sterling, analist van onderzoeksbureau Jupiter Communications, verwacht dat veel van hen Pay Pal aan hun apparaat zullen toevoegen. Mensen zelf laten bankieren, heeft volgens hem een potentiële markt.

Bron: San Jose Mercury Center

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond