Deel dit artikel
-

PayPal test betalen met foto-app

PayPal experimenteert in Engeland met een nieuwe mobiel betaalsysteem, zonder pinpas of portemonnee, en enkel een mobiele telefoon. Als verificatie dient het gezicht van de klant.

Klanten kunnen met een app voor iOS, Android en Windows Phone ‘inchecken’ bij een winkel en voor een artikel betalen aan de hand van een paar simpele handelingen. De winkelier ziet de gegevens van de klant tegelijkertijd op hun eigen app, waaronder diens foto, zodat zijn identiteit kan worden vastgesteld. PayPal zorgt dan voor de betaling.

Het voordeel is dat klanten niet met geld hoeven te betalen en alleen hun mobiele telefoon kunnen gebruiken. Voor de betaling is het niet eens noodzakelijk dat de klant een bestaande relatie heeft met de winkel. De app van PayPal geeft aan bij welke winkels met de app betaald kan worden en stuurt het profiel van de klant automatisch naar de winkel. Die klant moet uiteraard wel eerst zijn gegevens aan PayPal verstrekken.

In Richmond upon Thames (Londen) werken twaalf winkels mee aan het experiment, waaronder Cook & Garcia, The Farmery, The Tea Box, The Bingham Hotel, Revolution, Caffé Paolo, The Cedar Coffee Shop, Urban Diner en Pretzel. PayPal hoopt dat zeker tweeduizend winkels het systeem adopteren voor het einde van het jaar. PayPal heeft niet aangegeven wanneer ze het systeem wereldwijd willen uitrollen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond