Deel dit artikel
-

PeopleSoft koopt voor 1,7 miljard dollar J.D. Edwards

Softwarebedrijf PeopleSoft neemt voor 1,7 miljard dollar concurrent J.D. Edwards over. Het gecombineerde bedrijf wordt de tweede softwaremaker voor de zakelijke markt. De overname wordt volledig gefinancierd in aandelen.

PeopleSoft , dat ook een vestiging in Amsterdam heeft, is leverancier van applicatie-software. Het bedrijf richt zich onder meer op CRM en supply chain management en wil bedrijven ondersteunen in hun streven een 'real time' onderneming te worden. Concurrent J.D. Edwards focust zich ook op collaborative enterprise software.

De overname van J.D. Edwards door PeopleSoft plaatst het gecombineerde bedrijf in omzet na Oracle en voor SAP. Over 2002 hadden PeopleSoft en J.D. Edwards gezamenlijk een omzet van 2,8 miljard dollar. Het bedrijf zal actief zijn in honderdvijftig landen, waar het elfduizend klanten heeft en in totaal dertienduizend medewerkers.

Het overnamebedrag van 1,7 miljard dollar betekent dat aandeelhouders van J.D. Edwards een premie van negentien procent krijgen op hun aandelen, gemeten naar de slotkoers van afgelopen vrijdag. Na de overname hebben de aandeelhouders van J.D. Edwards een kwart van het gecombineerde bedrijf in handen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond