Deel dit artikel
-

Pets.com verloor op elke aankoop

Na een relatief rustige tijd op het gebied van internet-shake outs, zijn er toch weer grote namen gevallen. Online dierenwinkel Pets.com stopt, na enkele moeilijke maanden, met haar etailsite. Toch worden niet alle werknemers ontslagen, en het bedrijf vraagt ook nog geen faillissement aan.

Na Living.com is Pets.com de tweede grote winkel onder de hoede van Amazon die moet stoppen. Amazon had een belang van dertig procent in de dierenshop. De markt voor huisdieren was twee jaar geleden zeer populair bij zowel ondernemers als investeerders. Van de grotere bedrijven is nu alleen nog PetSmart.com over; eerder werd Petopia.com al opgeslokt door Pets.com.

Voorlopig worden 255 van de 320 werknemers per direct ontslagen. Of de rest ook verdwijnt, hangt af van een eventuele herstart: Pets.com biedt onderdelen van de site te koop aan, zoals de domeinnaam en de rechten op de immens populaire pratende handpoppen in de vorm van een hond.

Als reden voor de sluiting geeft het bedrijf de moeilijke markt voor consumentensites, en de hoge investeringen. Afgelopen februari haalde het bedrijf nog 82,5 miljoen dollar op bij haar beursgang. Dat betekent dat de burn rate enorm moet zijn geweest, aangezien er al vijftig miljoen dollar was geinvesteerd. Daarnaast verloor het bedrijf in het afgelopen kwartaal nog steeds op ieder artikel dat ze verkochten. De laatste beurskoers wees uit dat het bedrijf nu 6,4 miljoen dollar waard is.
In het derde kwartaal verloor het bedrijf 21,7 miljoen dollar, tegenover een omzet van 9,4 miljoen. Er is nu nog 23 miljoen in kas.

Het is opvallend hoeveel sites met generieke namen het niet halen. Hoewel de namen soms duur verhandeld zijn, geeft dat blijkbaar geen garantie voor succes. Het laatste jaar gingen ondermeer Living.com, Jewelry.com en Hardware.com failliet, terwijl Stamps.com, Drugstore.com, Garden.com en Food.com personeel moesten ontslaan.

Deel dit bericht

3 Reacties

Egrimm

Ja, mm.. logisch toch? Wie koopt er dan ook huisdieren online…

Micha C.A. Schopman

Vind je het gek dat een bedrijf gaat met onderstaand team; CEO: LamaCFO: EendCOO: Nijlpaard Ik zei nog zo, neem als CEO een vos, is veel slimmer.

Frank

Ter informatie: niet alleen Amazon had een belang in pets.com, ook World Online zat erin. Ze hebben er US$500,000 in geinvesteerd destijds. Dat is nu dus vrijwel waardeloos, alhoewel een gedeelte van het kasgeld terugvloeit naar investeerders. Ik zou overigens geen vos, maar een gorilla als CEO neerzetten. En dan graag die supergorilla Jacko van http://www.beursgorilla.nl Die zorgt er tenminste voor dat er goed geld wordt verdiend. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond