Deel dit artikel
-

Peugeot adverteert met videobanners

Het Engelse bedrijf Web Marketing heeft voor Peugeot een banner ontwikkeld met realvideo beelden. De revolutionaire banner is te zien bij Lycos . Met dergelijke nieuwe vondsten moeten de teleurstellende Click Trough Rates (CTR) weer wat worden opgevijzeld. In het afgelopen jaar zakte het aantal internetters dat doorklikte op een banner van 3% tot ver onder het procent.

Aan de banner is een detectieprogramma verbonden dat kan bepalen of gebruikers een Real Player op hun pc hebben geïnstalleerd. Is dat niet het geval dan wordt de banner vertoond in een standaard gif-formaat.

Marc Lewis, managing director van Web Marketing, vertelde aan de BBC dat door het gebruik van video het doorklikpercentage met 400 tot 1000% stijgt. Bij toevoeging van andere interactieve snufjes verwacht hij verdere stijging van de CTR's. Een van de plannen is om bij het aanklikken van de bewegende auto's gegevens te verschaffen over het model in kwestie.

Commentaar Webwatch:
Is de wens de vader van de gedachte, of gaan webmarketeers echt gouden tijden beleven met videobanners? Vooralsnog duurt het behoorlijk lang voordat de videobanner gebufferd is en afgespeeld wordt. Tegen die tijd had je al drie keer willen klikken. En dan moet je er nog eens voor gaan zitten om een hele commercial volgen. Dat is niet de Internet-stijl, eerder een variant op oude tv-conventies. De hoge doorklikpercentages zijn waarschijnlijk het gevolg van nieuwsgierigheid. Als het nieuwtje ervan af is, zal de videobanner in deze vorm geen lang leven beschoren zijn. Wel als er een hele nieuwe, bij het medium passende vorm van bewegend beeld en geluid gecreëerd wordt.

Bron:
BBC news

Deel dit bericht

1 Reactie

Henno Kleijwegt

Beste mensen van WebWatch,De videobanner heeft naar mijn mening wel degelijk de toekomst. De eerste probeersels met waarschijnlijk kleine budgetten leiden tot een wat mager eindresultaat. De commercial zal in de toekomst speciaal geproduceerd moeten worden t.b.v. internet. Nu worden ze in alleen in een ander formaat geperst en dat komt bijvoorbeeld de leesbaarheid van letters niet ten goede. Naast speciaal geproduceerd videomateriaal kunnen ook Flash en plaatjes in de video gebruikt worden waardoor de banner goed overkomt. Toch vond ik het een hele aardige banner. De komst van meer bandbreedte lost het bufferen vanzelf op. Ook het videomateriaal zo dicht mogelijk bij de ontvanger laten hosten scheelt enorm. Wij hebben al veel positieve ervaringen met bijvoorbeeld kabelmaatschappijen. Damocles Publishers bv

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond