Deel dit artikel
-

Philip Morris in actie tegen online tabakverkopers

Tabaksfabrikant Philip Morris is in de Verenigde Staten rechtszaken gestart tegen webwinkels die tabaksproducten aanbieden. Ze worden beschuldigd van merkinbreuk en illegale verkoop aan inwoners van de Verenigde Staten.

Verkoop van rookwaar via internet is in de Verenigde Staten een grote markt. Dat houdt verband met de wetgeving rond belastingen, die verschilt per staat, waardoor rokers in de ene staat meer moeten betalen voor hun sigaretten dan in andere staten. Dit zorgt voor een florerende online handel, waarbij webwinkels de belastingregels ontduiken.

Online tabaksverkopers dienen aan te geven wie hun afnemers zijn zodat de overheid bij deze klanten alsnog de belasting kan innen. Vele sites doen dit echter niet. Volgens recent onderzoek van de US General Accounting Office loopt de Amerikaanse overheid om die reden honderden miljoenen dollars mis, dit zou oplopen in 2005 tot een bedrag van 1,4 miljard dollar.

Tabaksfabrikant Philip Morris richt zijn pijlen nu ook op online tabaksverkopers, maar in dit geval vanwege merkinbreuk. Acht websites zijn voor de rechtbank gedaagd , waaronder Cheapmarlboro.com, Discount-marlboro-cigarettes.com en Europecigarettes.com. Ook zegt de tabaksfabrikant te willen voorkomen dat er illegaal sigaretten geïmporteerd worden in de Verenigde Staten. In sommige gevallen zeggen websites ten onrechte dat de verkoop van tabaksproducten wel legaal gebeurt, aldus Philip Morris.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond