Deel dit artikel
-

Philips lanceert volgend jaar Net TV

Philips gaat in de loop van volgend jaar Net TV lanceren, een open web tv platform dat al onder 250 huishoudens in Amsterdam is getest. Dat bevestigde Mark. P. Haaksman van Philips vandaag op de IFA in Berlijn tegenover Emerce.

Philips demonstreert Net TV in Berlijn, maar heeft het project tot nu toe aardig stilgehouden. "We willen eerst andere fabrikanten meekrijgen," zegt Haaksman. "Het heeft weinig zin om het als enige aan te bieden."

Voor ontvangst van Net TV moet het toestel met een speciale chip worden uitgerust. De gebruiker kan dan met behulp van een afstandsbediening diverse webdiensten selecteren, van Nu.nl tot de Nederlandse Spoorwegen. Eind 2009 hoopt Philips via partners ook video on demand aan te bieden.

Het openingsscherm bestaat uit drie delen: bovenaan partners die Philips zelf selecteert, daaronder favorieten van kijkers en tenslotte suggesties die het systeem zelf presenteert op basis van kijkvoorkeuren van de consument. Philips sluit geen deals af met partners. Wel worden advertenties aangeboden die Philips met behulp van een volgens Haaksman "bekende tussenpersoon" gaat verkopen.

De contentpartijen leveren hun materiaal aan via de standaard CEHTML, een variant van HTML die is geoptimaliseerd voor televisieschermen.

Haaksman heeft gesprekken gevoerd met alle grote uitgevers en partijen in Nederland. Onder meer PSV, Rabobank en Nu.nl. Ook in Duitsland heeft Philips uitgevers benaderd. Daar zal Net TV dan ook als eerste worden gelanceerd.

Haaksman: "In principe kan iedereen content aanbieden, wij verwachten op termijn bijvoorbeeld ook partijen uit de adultindustrie. Daarom heb ik bij wijze van voorbeeld Mokkels.nl alvast in het menu gezet. We gaan gebruikers overigens wel filters aanbieden, zodat ouders die content kunnen verbergen voor hun kinderen."

Donderdag kondigde ook Panasonic een plasma scherm aan met ingebouwde browser en diverse diensten die vanaf 2009 live gaan. Ook Intel kondigde kort geleden technologie aan om internetinformatie via get tv scherm aan te bieden. 

Deel dit bericht

5 Reacties

Bram

Het is te hopen dat ze het afelopen jaar flink hebben doorontwikkeld. Ik was 1 van die 250 huishoudens die met de test hebben meegedaan, en het was rampzalig slecht. Zowel hardwarematig als de User Interface.

Bram

Het is te hopen dat ze het afelopen jaar flink hebben doorontwikkeld. Ik was 1 van die 250 huishoudens die met de test hebben meegedaan, en het was rampzalig slecht. Zowel hardwarematig als de User Interface.

ReindeR Rustema

Hi Bram,  Ja, wat hebben we ons op zitten winden op dat bijbehorende forum nietwaar? En dan al die mensen die toegaven dat ze dat platte scherm weer opzij hadden geschoven voor een bolle buis die tenminste werkt. Niemand was enthousiast, terwijl we bijzonder welwillend en positief begonnen. WebTV, teletekst+ en dergelijke werd het genoemd. Ik heb net nog even twee minuten nagedacht of ik me nog wat positiefs kan herinneren. Maar nee, interface, content, alles was prut.

Erwin Boogert - Emerce

Bram, Reinder, Hoe werkt het kiezen van een 'internetkanaal' (versus een 'gewone' tv-zender?). Is er een apart knopje 'www' en krijg je daarin zelf gekozen video te zien of wordt de selectie voor Philips voor de kijker gemaakt?  Uit belangstelling

Jory

Ondertussen is de Philips Net TV dus al gelanceerd en kun je deze bekijken op de Philips website http://www.nettv.philips.com .

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond