Deel dit artikel
-

Picnic doet proef met nieuwe betaalmethode MasterCard

Mastercard introduceert een nieuwe betaalmethode op de Nederlandse markt: de digitale betaalpas. Consumenten kunnen daarmee hun Maestro betaalpas eenmalig ‘opslaan’ bij de winkelier, waarna aankopen met een klik kunnen worden afgehandeld.

De betaalmethode wordt momenteel in samenwerking met Rabobank en Adyen als pilot ingezet bij websuper Picnic. Ook ING en Ahold Delhaize hebben een pilot aangekondigd. De digitale betaalpas wordt gefaseerd verder uitgerold in 2021.

Nederlandse consumenten kunnen al langere tijd online via bijvoorbeeld iDEAL of QR-code betalen, maar dat vergt vaak veel handelingen, zoals een biometrische authenticatiemethode.

MasterCard benadrukt de extra veiligheid. Een belangrijk onderdeel van de beveiliging is tokenization, waarbij het kaartnummer van de betaalpas wordt vervangen door een token die wordt opgeslagen in een versleutelde database. Hierdoor kan de klant zowel online als in-store via de bank-app (herhaal)aankopen doen bij winkels die deze betaalmethode aanbieden.

De digitale betaalpas biedt winkeliers verder een gegarandeerde betaling, waarbij ze niet het risico lopen dat klanten zonder reden hun betaling intrekken. Dit in tegenstelling tot een incasso waar storneringen mogelijk zijn. Consumenten kunnen een betaling wel betwisten.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond