Deel dit artikel
-

Picnic opent geautomatiseerd fulfilmentcenter in Zwolle

Online supermarkt Picnic vestigt een geautomatiseerd fulfilmentcenter op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Eerder kondigde Picnic de bouw van gerobotiseerde fulfilmentcentra in Utrecht en Rotterdam aan.

Het Zwolse centrum krijgt een vloeroppervlak van 45.000 vierkante meter en bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines die door Picnic zelf zijn ontwikkeld.

In het distributiecentrum zullen robotkarretjes rondrijden die de spullen naar medewerkers brengen. Medewerkers hoeven dan de tros bananen alleen nog maar van het voorraadkratje in het klantkratje te leggen. Ook in de diepvriescel gaan robots rondrijden, een primeur voor Europa.

Verdeeld over drie temperatuurzones is er in Zwolle ruimte voor meer dan 400.000 kratten om producten in op te slaan.

Impact Vastgoed is de ontwikkelaar en verhuurt het gebouw aan Picnic. Namens Impact Vastgoed is CBRE verantwoordelijk geweest voor de verhuur. Het distributiecentrum is ontworpen door architect Palazzo. In november dit jaar start de bouw.

Picnic startte in september 2015 in Amersfoort en heeft inmiddels 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen die hun boodschappen gratis thuisbezorgd krijgen met een van de ruim 1000 elektrische bezorgwagentjes. De omzet verdubbelde in 2020 naar 500 miljoen euro, in 2021 moet dat 1 miljard zijn.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond