Deel dit artikel
-

Pinterest zoekt hoofd internationale zaken

Pinterest wil internationaal verder uitbreiden. Het Californische bedrijf zoekt een vicepresident internationale zaken die zich met nieuwe markten moet gaan bezighouden en diverse landenmanagers moet aansturen.

Dat blijkt uit het advertentieprofiel van het Amerikaanse bedrijf.  Pinterest heeft momenteel tachtig werknemers in Californië, maar zoekt volgens het banenoverzicht landenmanagers voor Japan, Frankrijk en Engeland.

Nederland staat nog nergens vermeld, maar de Benelux heeft wel de interesse van het bedrijf. Pinterest voert het Nederlands als eerste kleinere taal na onder meer Portugees, Frans en Duits.

De uitbreidingen komen niet als een verrassing. Ongeveer een jaar geleden haalde Pinterest onder leiding van het Japanse Rekuten al honderd miljoen dollar binnen voor internationalisatie.

Uit gegevens van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) blijkt dat Pinterest vorig jaar verweer voerde tegen de (Europese) registratie van het merk Pinterest door het Britse Premium Interest Ltd, dat het in januari 2012 had laten vastleggen. Het lijkt erop dat in januari van dit jaar  het merk van Pinterest Inc. alsnog werd toegekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond