Deel dit artikel
-

PLUS voorziet supermarkten van digitale schaplabels

Supermarktketen PLUS stapt over op elektronische schaplabels als vervanger van de traditionele papieren prijsaanduidingen. De e-schaplabels moeten zorgen voor een efficiencyslag.

De elektronische schaplabels versimpelen bepaalde processen, zoals het tellen van de voorraad. Ook kan de houdbaarheidscheck sneller worden uitgevoerd doordat LED-lampjes van artikelen oplichten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verloopt. Prijswijzigingen worden voortaan automatisch doorgevoerd, waardoor klanten altijd de juiste prijs zien.

De e-schaplabels bieden ook veel productinformatie waarop meteen geanticipeerd kan worden. Zo is voor winkelmedewerkers gelijk zichtbaar of een artikel bijbesteld, aangevuld of de voorraad ervan gecontroleerd moet worden.

De introductie volgt na een pilotperiode waarin negen PLUS supermarkten reeds zijn voorzien met het nieuwste type elektronische schaplabels. De ervaringen uit deze pilot neemt PLUS mee in de landelijke uitrol naar al haar winkels. PLUS verwacht dat begin 2021 alle winkels zijn voorzien van de e-schaplabels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond