Deel dit artikel
-

Postbank zet prijzen online beleggen verder op scherp

De Postbank heeft zich in de strijd om de gunst van de internetbelegger gemengd. Beleggers betalen vanaf vandaag, ongeacht de grootte van hun order, 11,85 euro. Daarmee duikt de Postbank onder het bodemtarief van bijna alle concurrenten. Binck Bank laat in een reactie weten vanaf 1 mei met Binck Light te komen. Bij Binck Light gaat een transactie 11,50 euro kosten.

Bij de concurrenten lopen de kosten bij grotere transacties bovendien steevast op. Tot voor kort rekende de Postbank aan de belegger 8 euro plus 0,4 procent  van het transactiebedrag met een maximum van 400 euro. Met het huidige tarief beweert de Postbank nu de goedkoopste internetbroker te zijn.

Het succes van de internetbankieren zette ABN Amro er vorige maand al toe aan zijn tarieven op het web, afhankelijk van de grootte van de order, met 20 tot 50 procent te verlagen. Maar daarmee was de grootbank met name bij grotere orders nog altijd duurder dan online brokers Alex en Binck. In de tariefstelling van ABN Amro betalen beleggers voor een order van 10.000 euro in totaal 28 euro waar dat eerder 51 euro was. Bij Alex betalen beleggers voor dezelfde order 24,50 euro en bij Binck 19 euro.

Per 1 mei introduceert Binck ‘Binck Light’. Binck Light is volgens de online broker een vereenvoudigde versie van het huidige dienstenpakket van de bank en is erop gericht  particuliere beleggers, die behoefte hebben aan een basispakket zonder extra’s als streaming koersen en de diepte van het orderboek, te bedienen.

Beleggers zullen bij Binck voor een aandelentransactie op de Amsterdamse beurs, ongeacht de grootte van de order, een vast bedrag van 11,50 euro per transactie betalen. “Hoewel de introductie van Binck Light al gepland stond, maken wij deze eerder bekend als reactie op de tariefverlaging van de Postbank,” zo laat directeur Kalo Bagijn van Binck weten.

De gemiddelde online belegger voert jaarlijks ongeveer 63 transacties uit tegen 14 door offline beleggers. In totaal zijn er circa 1,4 miljoen beleggende huishoudens. In 2003 werden de meeste orders nog via de telefoon afgehandeld. De verwachting is dat beleggen via internet alleen nog maar zal toenemen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerard Westerling

Ron is right! De postbank is de afgelopen jaren verworden tot een van de ergste kafka instellingen van nederland. Bij elke vernieuwing komen meer problemen aan het licht. En dat gecombineerd met de 100% ambtenaren instelling heb je een gekmakend geheel. Zo snel mogelijk wegwezen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond