Deel dit artikel
-

Postbezorging mogelijk terug naar drie dagen

PostNL overweegt binnenkort nog maar drie dagen per week de post rond te brengen als de Europese richtlijn die bezorging op minimaal vijf dagen per week verplicht, komt te vervallen. Dat bevestigt een woordvoerder van PostNL vanochtend aan diverse media.

De vermindering is het gevolg van het sterk verlaagde postvolume en de zeer hoge internetdichtheid van Nederland. Volgens SP-Europarlementariër Dennis de Jong heeft de Europese Commissie al onderzoek gedaan naar een soepelere postrichtlijn.

Voor rouw en medische post zal een uitzondering gemaakt worden. Begin dit jaar besloot PostNL al geen post meer te leveren op maandag.

De voorgenomen vermindering heeft geen gevolg voor de bezorging van pakketjes, maar zou wel consequenties hebben voor de bezorging van kleine artikelen die door de brievenbus passen. Dergelijke bezorgingen zijn goedkoper voor de webwinkel en voor klanten vaak gratis.

Deel dit bericht

6 Reacties

Dennis Sievers

Wat is de volgende stap? PostNL stopt met bezorging en maakt van de PostNL-shops een afhaalpunt? En dan? PostNL brengt aantal PostNL-shops terug naar 3 per provincie?

Het einde lijkt onvermijdelijk voor PostNL en de ontwikkelingen die ik de laatste tijd zie (wij maken ook uw grafische werken) lijken op wat spastische noodgrepen.

Jan

Logisch. Dat ze dit niet eerder mochten doen vind ik raar.

Waarom moet je elke dag de post hebben? Door 2 á 3 keer te bezorgen kunnen de overheadkosten een heel eind omlaag. En de prijs van de postzegel ook! Heb je die prijsstijging wel eens in een spreadsheet gezet?

Dennis Sievers

Mijn vragen zijn vooral retorisch bedoeld. Het is een logisch gevolg van de afname in de markt en wat mij betreft ook logisch dat ze het aantal dagen terug willen brengen, maar de vraag is of ze die dalende trend om kunnen keren in een voordeel of deze markt op een andere manier kunnen bedienen om het tij te doen keren.

C. Valli

PostNL wilt 3 dagen gaan bezorgen Kartelvorming? Waarom zou de klant bestellen bij kleinere webwinkel, als grote elke dag kunnen leveren..

Ton

Ik zou er niet direct moeite mee hebben, met maar 3 dagen in de week postbezorging. Dan moet er wel een verlaging van de postzegels/tarief tegenover staan, maar dat zal dan wel net weer niet!

Marjan

Ik verstuur ongeveer 95% van de bestellingen met brievenbuspost. Maar vanwege de prijsverhogingen in laatste 2,5 jaar van 60% (!!) ben ik wel alternatieven aan het zoeken. Waar ik mij het meest aan irriteer, is dat PostNL nog steeds een monopolist is op het gebied van brievenbuspost voor webwinkels, want er is niet echt een alternatief. Nederland blijkt als een van de kleinste landen de hoogste tarieven te hebben. Hoe is het bijv. in Frankrijk geregeld? Daar ben ik toch echt heel erg benieuwd naar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond