Deel dit artikel
-

PostNL onthult ontwerp eerste Nederlandse cryptopostzegel

PostNL onthult vandaag het ontwerp van de allereerste Nederlandse cryptopostzegel. Op de postzegel prijkt een stier fier tussen de Hollandse tulpen en de Nederlandse driekleur.

Het fysieke deel van de NL crypto stamp is als ‘gewone’ postzegel te gebruiken. De digitale kopie – in de vorm van een non-fungible token (NFT) – kun je in een digitale postzegelverzameling bewaren, maar ook verhandelen, ruilen of weggeven in de blockchain.

De NL crypto stamp is in vijf verschillende kleuren, met verschillende oplagen in de blockchain opgeslagen. Een deel van de postzegeloplage is sinds vandaag via de pre-sale te verkrijgen. De reguliere verkoop start op 22 september aanstaande. De NL crypto stamp kost 9,05 euro.

De cryptopostzegel is nieuw in Nederland maar in andere landen is er al eerder mee gepionierd. De waarde van de postzegel stijgt doorgaans na uitgave minimaal met de aankoopwaarde. In de eerste drie weken na bekendmaking hebben zich al meer dan 2000 cryptoliefhebbers bij PostNL gemeld.

De postzegel ia ontwikkeld met Oostenrijkse Post en grafisch ontwerper David Gruber uit Wenen. Hij ontwierp eerder al meerdere Oostenrijkse cryptopostzegels. Het postzegelvel met de NL crypto stamp heeft het formaat van een bankpas en is gemaakt van extra verstevigd papier. Op de voorkant van het vel is de fysieke postzegel te vinden, op de achterkant staan de banen van de Nederlandse vlag afgebeeld met daarin een kristalstructuur. Over de vlag loopt een patroon van rijen zilveren tulpen. De banen van de vlaggen lopen schuin, zodat je de indruk krijgt dat de vlaggen wapperen.

Het postzegelvel telt één crypto stamp, met de waarde-aanduiding ‘R’ voor aangetekende post tot twee kilogram, met een bestemming binnen Nederland.

De NL crypto stamp is in beperkte oplage vanaf 2 september via de pre-sale te koop. Op 22 september start de reguliere verkoop. Zolang de voorraad strekt is de cryptopostzegel te koop in Bruna-winkels, via de webshop van PostNL

Deel dit bericht

1 Reactie

Jonathan - NFTsvoorbeginners.nl

Mooi om te zien dat ook PostNL in de NFT’s duikt!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond